naar top
Menu
Logo Print

CONTINU OP ZOEK NAAR NIEUWE STANDAARDOPLOSSINGEN

Vansichen Lineairtechniek gelooft in ongeremde ondernemingszin en cocreatie

De moderne machinebouwer is een projectmanager die in teamverband met competente partijen moet kunnen samenwerken, weet Maxime Vansichen, de oprichter van Vansichen Lineairtechniek. Dat staat in voor het mechanische lineaire gedeelte van projecten en levert onder meer custom robottracks. Het familiebedrijf gelooft sterk in een ongeremde ondernemingszin en beperkt zich niet tot de verkoop van bewezen standaardproducten maar blijft, in cocreatie met de klant, oplossingen voor nieuwe specifieke problemen uitdokteren. Die kunnen aan de basis liggen van nieuwe standaardoplossingen.

 

COMPLEMENTAIRE PARTNER

Oprichter Maxime Vansichen: “Niet alle robotproducenten leveren volledige robotsystemen. Een grote speler als bijvoorbeeld FANUC Robotics kiest er bewust voor om zich toe te leggen op de robot en om alles errond, zoals robottracks, uit te besteden. Wij mochten FANUC Robotics destijds een eerste track op maat leveren, en dat werd het begin van een gesmeerde samenwerking."

 

Telescopische robottrack
Vansichen Lineairtechniek voorzag deze robot voor de behandeling van producten bij hoogovens in de staalindustrie van een telescopische geleiding die de reikwijdte vergroot met vijf meter

 

“We willen niet concurreren met onze klanten maar een toegevoegde waarde betekenen. Dat doen we door ondersteuning te bieden op het hoogste niveau en mee te denken over mogelijke aanpassingen van het product. Vervolgens ontwikkelen we ook eigen producten waarvoor een gat in de markt bestaat. In de jaren die volgden op ons eerste gezamenlijke project leerden wij het aanbod van FANUC Robotics goed kennen. We ontwikkelden ondertussen een catalogus voor alle FANUC-producten en leerden daarmee ook de markt in andere Westerse landen beter kennen, waar bedrijven met ons willen samenwerken."

 

ONDERNEMINGSZIN

Wij beperken ons niet tot de verkoop van onze bewezen standaardproducten. Ingenieurs willen geen gestandaardiseerd werk maar net uitdagingen, dat geeft hen de nodige drive. Creatieve ideeën krijgen bij ons dus de nodige ruimte. Wanneer een klant ons een nieuwe probleemsituatie schetst, gaan we er dan ook graag op in. Wij blijven geld én energie besteden aan het oplossen van nieuwe probleemsituaties."

“Een belangrijk lopend project is bijvoorbeeld de ontwikkeling van een track voor een van de grootste robots op de markt die 2,3 ton aan de pols kan heffen. De robot op zich heeft slechts een reikwijdte van 4 m, zodat je de volumineuze werkstukken er maximaal 8 m mee kunt verplaatsen en de stukken dus noodzakelijkerwijs vlakbij de robot moeten worden afgezet. Een minder praktisch gevolg daarvan is dat de ruimte al na enkele behandelingen, volstaat met werkstukken. Door de reikwijdte via de track uit te breiden met een zevende as kunnen stukken over grotere afstanden verplaatst worden, bijvoorbeeld tussen machines."

 

CONTINU UITGEBREID AANBOD VAN GETESTE STANDAARDPRODUCTEN

“Als er voldoende gelijkaardige probleemsituaties passeren, bekijken we de mogelijkheid om daaruit een nieuwe standaardoplossing te destilleren die we dan ook testen voor de verschillende toepassingen. Dit maakt dat we volgens het 'plug and play'-principe kunnen werken en vervolgens snel tot een oplossing kunnen komen voor de klant. Zo zijn er minder engineeringuren nodig, wat dan weer voordeliger is voor de klant."

 

logo Vansichen Lineairtechniek

VANSICHEN LINEAIRTECHNIEK

VANSICHEN LINEAIRTECHNIEK

HERKENRODESINGEL 4/bus 3
3500 HASSELT
+3211377963
+3211375434