naar top
Menu
Logo Print

Fanuc robot op Vansichen track

Grootste tiller op track
magazine

Om het bereik van de grootste Fanuc robot uit het gamma uit te breiden, ontwikkelde Vansichen Linear Technology een custom made robottrack. De M-2000iA/2300 - de grootste tiller van de reeks met belastingscapaciteit van 2.300 kg aan de pols - heeft met zijn zes assen een bereik van 3.734 mm. Door die robot op een zevende as (de track) te plaatsen, vergroot de reikwijdte immens. Twee ingebouwde motoren drijven de robot van 12 ton aan over één tandheugel om zo over de track te bewegen. Groot voordeel is dat de robot aan 100% capaciteit kan blijven werken tijdens het voortbewegen op de track, zelfs aan de tracktopsnelheid van 1 m/seconde. De tracks bestaan telkens uit stukken van maximum 6 m en kunnen eenvoudig aan elkaar gebout worden. Zo zijn robottracks tot wel 100 m theoretisch mogelijk.

Momenteel staat er een demomodel met 12 m lange track tentoongesteld bij Pollers nv in Heusden-Zolder. Deze fabrikant is al sinds jaar en dag een vaste partner voor de constructies van Vansichen; samen werden al ruim 650 succesvolle projecten afgerond.

Met de ontwikkeling van de track kan Vansichen nu het volledige gamma van Fanuc-standaardrobots aanbieden, van de LR-mate tot de M-2000iA/2300. De Hasseltse firma werkt ook nog aan zowel een track voor cleanroomtoepassingen als aan een track voor ATEX-omstandigheden.

Voor de unieke tandheugelsmeermethode van Vansichen Linear Technology - speciaal ontworpen voor deze track - kreeg de firma onlangs ook de Best Application Award van Atlanta, verkozen door twintig wereldwijde distributeurs. De ontwikkeling van dit specfieke project kon rekenen op de steun van het VLAIO.

Op foto poseren Maxime en Thomas Vansichen (Vansichen Linear Technology), Jeroen Kums (Pollers nv) en Kris Jans (Fanuc) trots naast de demo-opstelling van de robottrack.

VANSICHEN LINEAIRTECHNIEK

VANSICHEN LINEAIRTECHNIEK

+3211377963
+3211375434