naar top
Menu
Logo Print

VLT VERGROOT BEREIK MET ROBOTTRACKS OP MAAT

Vansichen Linear Technology biedt custom lineaire modules voor uw toepassing

Vansichen ontwikkelde standaardtracks voor het volledige gamma FANUC-robots – links de kleinste track UT25 (voor de LR-Mate), rechts de grootste track FT65 (voor de M-2000iA/2300)
Vansichen ontwikkelde standaardtracks voor het volledige gamma FANUC-robots – links de kleinste track UT25 (voor de LR-Mate), rechts de grootste track FT65 (voor de M-2000iA/2300)

Heel wat distributeurs van lineaire componenten beperken zich tot het leveren van standaard componenten, eventueel met onderhoudsservice. Vansichen Linear Technology (VLT) gaat verder dan dat. Al langer dan 20 jaar bouwt het bedrijf zelf lineaire systemen, waarbij het de componenten van zijn leveranciers als het ware 'bijschaaft' op maat van de toepassing om zo telkens te komen tot een perfect fit. Daarmee wist VLT doorheen de jaren een ijzersterke trackrecord uit te bouwen, gebaseerd op bewezen ervaring.

SYNERGETISCHE SAMENWERKING

Meer dan ooit zoeken industriële bedrijven vandaag partners die een welbepaald domein voor hun rekening kunnen nemen. Voor bijvoorbeeld robottracks willen ze niet samenwerken met vijf verschillende leveranciers om alle mogelijke problemen afgedekt te krijgen. Wel zoeken ze partners die inzicht hebben in hun manier van werken, in hoe alles er draait op de werkvloer. De doorlooptijden worden steeds korter. Dus dient de communicatie omtrent de aanlevering en ondersteuning van robotsystemen goed geolied te verlopen. Na een eerste keer of de tweede keer moet een project op poten staan. De derde keer moet dat vrij vlot gaan.

ALLE ROBOTFABRIKANTEN

Vansichen Linear Technology legde zich bij de start in 1993 zuiver toe op de verkoop van lineaire componenten. Daarnaast bood het bedrijf klanten bij hun ontwikkeling van machines maximale ondersteuning voor het lineaire gedeelte. In een volgende stap besloot VLT om ook zélf het lineaire gedeelte te bouwen, voornamelijk voor robotintegratoren, maar ook voor bedrijven die in-house engineering doen of machinebouwers die die mogelijkheid niet hebben. Vanuit dat concept begon VLT een samenwerking met FANUC, voor wie het een reeks standaardrobottracks ontwikkelde, stuk voor stuk op maat van alle robots binnen het gamma van die fabrikant. Begin dit jaar sloot VLT dat standaardgamma af met de FT65, een track voor de zwaarste robot, die 2,3 ton aan de pols kan dragen.

VLT werkt in principe samen met alle robotfabrikanten
De standaardreeks die VLT uitwerkte voor FANUC dient ook als basis om oplossingen aan te reiken voor andere fabrikanten (hier KUKA)

De standaardreeks dient meteen ook als basis om voor andere fabrikanten oplossingen aan te reiken. KUKA, bijvoorbeeld, heeft dan wel een eigen gamma robottracks, daar waar zij zelf geen oplossing kunnen bieden verwijzen zij door naar VLT. Op het moment van schrijven, werkt VLT met hen samen rond twee projecten. Eén betreft een robot in een staalfabriek die omgekeerd hangend telescopisch uitrijdt, ver weg van de hoge temperaturen van de oven. Bij het andere project worden tracks afgedicht met vouwbalgen.

Er is ook een project lopende met een Stäubli-robot. Zij bieden een klant robots om langere, smallere materialen uit kunststof te frezen. Binnen dat project werkt VLT nu aan een prototype met een geïntegreerd meetsysteem, om nog nauwkeuriger te kunnen frezen.

GEDEELDE KNOWHOW

Vandaag heeft VLT al meer dan 650 realisaties in systeembouw op zijn actief. Doordat het de producten van zijn leveranciers zelf verwerkt, weet het op basis van ervaring gerichte verbeteringen aan te brengen. Dankzij die werkwijze mocht de onderneming al meermaals een award ontvangen uit de handen van een van zijn leveranciers, Atlanta. Eén prijswinnende oplossing betrof een smeersysteem voor de eerder genoemde FT65-robottrack. Alle knowhow die VLT opdoet deelt het met klanten via nieuwe oplossingen. Vandaag spitst de onderneming zich met name toe op de ontwikkeling van tracks voor ATEX, cleanroom en verfspuittoepassingen.

INTERNATIONALE AMBITIES

Met klanten in alle mogelijke industriële omgevingen krijg VLT volop de kans om zijn knowhow te verbreden en te verdiepen, en komt het steeds tot nieuwe mogelijkheden en oplossingen. Het team van 21 mensen krijgt ondertussen steeds meer internationale aanvragen (onder meer uit Canada en Mexico).

VANSICHEN LINEAIRTECHNIEK

VANSICHEN LINEAIRTECHNIEK

HERKENRODESINGEL 4/bus 3
3500 HASSELT
+3211377963
+3211375434