naar top
Menu
Logo Print

IMA krijgt nieuwe eigenaars

IMA zet verdere stappen lokaal en internationaal
magazine

Het automatiseringsbedrijf en de machinebouwer IMA met vestigingen in Houthalen en Maldegem heeft nieuwe eigenaars. Na 30 jaar geeft medeoprichter André Vandeput de fakkel door aan vijf managers van het bedrijf, die elk al meerdere jaren actief zijn bij IMA.
“Zo kan ik de voortzetting van het bedrijf verzekeren, IMA is in goede handen”, zegt Vandeput.

Focus op bouw machines en automatiseren van productieprocessen
IMA ontstond in 1987 als een spin-off van de Hasseltse leverancier van bedrijfsbenodigdheden IMES, waar André Vandeput ook al aan de wieg stond. Samen met zijn broers Marc en Peter en met Stefan Frisson begon André toen met Industriële Mechanisatie en Automatisatie (IMA), in een periode dat automatiseringsprocessen in de maakindustrie volop opgang maakten. Zo bouwde IMA destijds voor Philips in Hasselt een machine voor de assemblage van cassetterecorders. En wat later ook een installatie om gifbommen uit de Eerste Wereldoorlog te ontmantelen. Dertig jaar later beschikt IMA ook over een vestiging in het Oost-Vlaamse Maldegem. De hele ploeg telt 48 medewerkers en haalt dit jaar een omzet van 7,5 miljoen euro. De focus ligt nog altijd op de bouw van machines en het automatiseren van productieprocessen.

Internationaal in automotive en farma
Salesdirecteur en nu mede-eigenaar Joris Ceyssens: “Met deze overname ontstaat een nieuwe dynamiek. Onze lokale bedrijven moeten continu innoveren om de internationale concurrentie aan te kunnen. We willen niet enkel ons lokale netwerken verder uitbouwen, maar ook stappen zetten op internationaal vlak, onder meer in automotive en de farma-industrie.”

(foto - vlnr: Joris Ceyssens, Bart Aerens, Steven Geudens, Johan Doucé, André Vandeput, Mario Hermie)

IMA

IMA

+3211525370
+3211524618