naar top
Menu
Logo Print

OPEN DAG BIJ FABRIKANT VAN SPIDER PALLETISEERROBOTS

Machinebouwer Montech en verdeler WRH Global Belgium nodigen u uit

De Limburgse machinebouwer Montech ontwerpt en fabriceert al sinds 1998 verschillende soorten robots. Die komen voornamelijk in voedingsbedrijven in België, Nederland en Frankrijk terecht en worden in ons land verdeeld door de agent WRH Global Belgium. Het allereerste concept van Montech, de palletiseerrobot Spider, viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. Voor die gelegenheid stelt het bedrijf op vrijdag 20 april uitzonderlijk zijn deuren open voor bestaande en potentieel nieuwe klanten. Die kunnen bij hun bezoek ook ineens de gloednieuwe deltarobot Fast Pecker en de nieuwe productiehal ontdekken.

SPIDER

Rudy Monten van Montech en Kris Leye van WRH Global Belgium nodigen u graag uit op de open dag
Rudy Monten van Montech en Kris Leye van WRH Global Belgium nodigen u graag uit op de open dag

De palletiseerrobot Spider is het oudste robotconcept in het gamma van Montech en is vandaag nog altijd het vlaggenschip van de machinebouwer uit Beringen. De robot wordt ingezet om de meest diverse producten zoals dozen, trays, kratten, zakken, emmers, jerrycans … op pallets te stapelen. Hij kreeg de voorbije twintig jaar tal van upgrades en is hierdoor bij productwissels eenvoudig instelbaar door de gebruiker zelf.

Troeven

Met meer dan 700 geïnstalleerde machines heeft de Spider zijn diensten al meer dan bewezen.

“Grote troeven zijn de robuustheid, compactheid, budgetvriendelijkheid en - mede dankzij het snelwisselsysteem voor grijpers - een snelle omstelling naar andere te palletiseren producten", zegt zaakvoerder Rudy Monten.

De Spider maakt ook steeds deel uit van een totaalproject met de nodige aan- en afvoerbanen en de integratie van bv. palletwikkelmachines, weegeenheden enz.

Modulair

“De robot is ook modulair opgebouwd. Dat betekent dat de basis makkelijk kan wordenuitgebreid of dat de robot na verloop van tijd aan andere machines kan worden gekoppeld,wanneer daar behoefte aan is of wanneer er hiervoor budget vrijkomt", verklaart Monten verder het succes van de Spider.

Zelf aanpassen

“Tot slot kunnen de instellingen op softwarevlak eenvoudig worden aangepast aan hetbedrijfseigen productieproces. Bovendien is de robot makkelijk en snel te servicen door debedrijfseigen technische dienst, wat de beschikbaarheid van de machine verder tengoede komt", klinkt het nog.

PECKER

Naast de Spider heeft het bedrijf al jaren ook een 'pick and place'-robot voor het vullen van secundaire verpakkingen: de Pecker. Die wordt ingezet om voorgeformeerde lagen producten in bv. een omdoos in te pakken.

FAST PECKER

De nieuwste toevoeging is de Fast Pecker, een deltarobot voor snelle, korte bewegingen op productniveau. Hij werkt niet op basis van visietechnologie, maar met eenvoudige sensoren voor de herkenning en lokalisatie van de op te pikken producten. De gekende problemen die gepaard gaan met camera's, worden door deze werking meteen geëlimineerd. De Fast Pecker wordt tijdens de open dag aan de aanwezigen gedemonstreerd.

OPEN DAG

Die open dag vindt plaats op vrijdag 20 april 2018. Ook de gloednieuwe productiehal, recht tegenover het bestaande bedrijfsgebouw, zal dan te bezichtigen zijn. Wilt u aanwezig zijn op de open dag of wilt u meer info over dit event, dan volstaat het om een mail te sturen naar info@spiderrobot.eu.

LogoMontech bvba

Lochtemanweg 56

3580 Beringen

Tel.: 0475/25.30.38

info@spiderrobot.eu

www.palletiser.be

Contactpersoon:

Kris Leye

WRH GLOBAL BELGIUM

WRH GLOBAL BELGIUM

+3211602811
+3211602821