naar top
Menu
Logo Print

Vision, Robotics & Motion groeit verder

Toegankelijker robottoepassingen voor MKB’s
magazine

Zo’n 30% meer professionals trokken dit jaar naar het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven voor de 18e editie van Vision, Robotics en Motion. Waar de robot vroeger voornamelijk binnen (grote) productieomgevingen werd ingezet, worden er tegenwoordig steeds meer toegankelijke toepassingen ontwikkeld voor MKB’s. Dit was terug te zien in zowel het lezingenprogramma als bij de stands en de demopleinen.

De kansen met robotica voor het MKB
Op woensdag 12 juni opende gedeputeerde Bert Pauli van de Provincie Noord-Brabant de beurs en het Holland Robotics congres: MKB Robotiseert. Tijdens dit congres werden zowel cases als tips en tricks gedeeld. Zo vertelde Eric Sloot van Philips Drachten over de inzet van cobots binnen de productielijn van scheerapparaten en navigeerde Frank Donders van Vereniging FME het publiek naar de fabriek van de toekomst. De inzet van robotica moet natuurlijk ook rendabel zijn en niet alleen geschikt voor de productie van grote series. Ronnie van den Hurk van de Cromvoirtse sloot het congres af met oplossingen om ook de inzet van robotica voor kleine series rendabel te maken. Het congres, dat onderdeel uitmaakte van het programma met in totaal 34 lezingen, werd goed bezocht.

Diepgang met deep learning
Dat de toepassing van deep learning steeds kansrijker wordt, bleek ook tijdens het Machine Vision congres op donderdag 13 juni. De razendsnelle ontwikkelingen rond deep learning gaan dan ook de manier waarop we software ontwikkelen veranderen. Dit bleek onder andere uit de lezing door Jaap van de Loosdrecht van het Kenniscentrum Computer Vision & Data Science aan NHL Stenden Hogeschool die het congres opende. Niet alleen deep learning gaat verandering brengen, ook op het gebied van spectral imaging zijn er volop ontwikkelingen. De vraag of de industrie deze technologie nu al kan toepassen stond centraal in de keynote door Pavel Paclick (perClass) en Frans van der Meij (SpectraPartners).

De volgende editie staat gepland op 10 en 11 juni 2020.

VISION, ROBOTICS & MOTION

VISION, ROBOTICS & MOTION

+31402969922
-