naar top
Menu
Logo Print

FANUCFANUC Motion Technologie - meest efficiënte oplossing voor alle motion toepassingen.

Met de FANUC Motion technologie biedt FANUC een totaal pakket aan drives, I/O systemen en control features en dit voor zeer eenvoudige tot complexe meer assige positioneer toepassingen.

Voor het realiseren van deze zeer dynamische bewegingen beschikt FANUC over het grootste aanbod aan drives bestaande uit servo-, lineaire- en buit-in motoren gecombineerd met “HRV" (High Response Vector) versterkers in verschillende klasses.

Een groot aanbod aan digitale en analoge I/O modules en veldbus koppelingen laten het inlezen en wegschrijven van diverse signalen toe, alsook integratie in hoger liggende systemen. Dezelfde hardware wordt gebruikt voor gewone I/O alsook Safety I/O wat de complete opbouw reduceert in het aantal componenten.

FANUCDe FANUC controller met geïntegreerde PLC processor zorgt voor een zeer efficiënte en hoog performante afhandeling van het PLC-ladder-  en Safety- ladderprogramma en bijhorende I/O signalen.

Programmatie is zeer eenvoudig door gebruik te maken van het FANUC Ladder III software pakket waar de gekende ladder programmatie eenvoudig op te zetten is.

Daarnaast bestaat eveneens de mogelijkheid via remote in te loggen op de FANUC Controller waardoor programmatie en service op afstand eveneens mogelijk is.

De koppeling van dit package met een FANUC Panel i IPC, de meest geavanceerde uit de brede waaier aan FANUC interfaces, maakt het mogelijk om een gepersonaliseerde gebruikersinterface op te zetten.

Kom er alles over te weten tijdens de beurs Indumation.

FANUCFANUC Fiber lasers - voor veelzijdige toepassingen en diverse materialen

Om zijn marktpositie in lasertechnologie verder te verstevigen en te vergroten, heeft FANUC naast zijn CO2 lasers nu ook zijn gamma verder uitgebreid met fiber lasers.
De compacte, performante en zeer hoge betrouwbare FANUC fiber laser zijn reeds verkrijgbaar van 500 tot max 6000 Watt en inzetbaar voor veelzijdige toepassingen; van precisiesnijden en -lassen, tot markering van diverse materialen en zelfs additieve manufacturing.

Ease of use, machining performance en minimizing downtime resulteren in een snellere installatie door de eenvoudige integratie van de FANUC laser met een FANUC CNC sturing of FANUC robot.
Kom er alles over te weten tijdens de beurs Indumation.

 FANUCFANUC Dual Check Safety

Safety First

FANUC Dual Check Safety of kortweg DCS genoemd, controleert zowel de positie en snelheid van de robot in voor gedefinieerde zones (3-dimensionaal) waardoor een verhoogde veiligheid gecreëerd wordt voor de operator, de robot en de periferie.

Met deze DCS technologie is FANUC toonaangevend op gebied van robotveiligheid. FANUC behaalde met zijn DCS de ISO 13849-1 norm, PL (Performance Level) en SIL (Safety Integrity Level).
Deze technologie helpt de operator op een veilige manier in een robotcel te werken, maar ook de robot en zijn periferie te beschermen tegen een mogelijke impact.

Dankzij DCS kunnen robotcellen veel compacter en kostenbesparend gebouwd worden.
Hekwerk of lichtgordijnen kunnen dichter bij de robot geplaatst worden. Bovendien hoeven er minder veiligheidscomponenten gebruikt te worden door de combinatie met de FANUC Safety BUS interface.

Alle FANUC robots kunnen trouwens uitgerust worden met DCS.

Tijdens de Indumation beurs in Kortrijk, 06 tot 08 februari, presenteert FANUC een robotcel uitgerust met DCS zodat bezoekers zelf de veiligheidszones kunnen uittesten.

Indumation Kortrijk, hal 5 stand 51.

FANUC BENELUX

FANUC BENELUX

GENERAAL DE WITTELAAN 15
2800 MECHELEN
+3215788000
+3215788001
www.fanuc.eu