naar top
Menu
Logo Print

MOTIX MAAKT MODULAIRE TECHNOLOGIE EENVOUDIG

Bouwsystemen van ITEM in combinatie met ruim 30 jaar ervaring

Of het nu gaat om kleine machinebouwers, grote autoconstructeurs of hoogtechnologische Factories of the Future … ze hebben allemaal wel één of andere vorm van machineframes, afschermingen, werkplaatsinrichting, lineaire geleiding en drives of transportbanden nodig. Met die vraag kan men steeds terecht bij Motix. De firma is sinds 1987 de exclusieve verdeler van de systemen van ITEM voor ons land. De eigen diensten ontwerpen voor u oplossingen op maat op basis van de aluminium profielen van ITEM. Daarnaast kunnen ook enkel de componenten aangekocht worden om zelf uw machine of installatie te bouwen.

motix
Ing. Gerrit Taverniers, Managing Director Motix

DUITSE SYSTEMEN BIJ MOTIX

De ontstaansgeschiedenis van Motix begint in 1984 met de oprichting van de machinebouwfirma PEC. Een eerste project – een computergestuurde machine voor Continental in Mechelen – had als voorschrift het gebruik van het Duitse ITEM-bouwsysteem met aluminium profielen. Met die ervaring werd PEC in 1987 exclusief verdeler voor dit gamma op de Belgisch-Luxemburgse markt, en deed dit vanaf dan onder de naam PEC Products. De naam van die firma is sinds 2018 Motix.

Naast ITEM verdeelt de Belgische firma ook de transportbanden van Elcom (de exclusieve verdeler van ITEM in Frankrijk die een eigen transportsysteem ontwikkelde op basis van het ITEM-gamma).

Componenten of solutions

De producten van ITEM worden voornamelijk toegepast in productieomgevingen. Het cliënteel van Motix bestaat uit machinebouwers en producenten. De klanten uit de machinebouw kopen er componenten om er zelf mee aan de slag te gaan. Voor andere klanten is er ook de mogelijkheid om volledige oplossingen aan te schaffen. Motix heeft daarvoor vier inhouse ingenieurs en zes monteurs die op basis van het ITEM-gamma een totaaloplossing uitdokteren en installeren.

Leveren uit ruime voorraad

De Motix-vestiging in Aarschot beschikt over 1.400 m², waarvan het leeuwendeel ingenomen wordt door haar ruime magazijn. Dat wordt minstens wekelijks beleverd vanuit de ITEM-productie in Solingen. Motix investeert ook in een grote stock, waardoor de levertijden tot een minimum worden beperkt. Er zijn ook bouwplannen bezig met als doel om in 2020/2021 te kunnen verhuizen naar een gebouw met 2.000 m² in Leuven, waardoor een nog grotere stock bewaard kan worden. Ook wordt het daardoor mogelijk om nog grotere projecten uit te voeren.

motixReferenties

Op vlak van projecten heeft Motix al een ruim palmares verzameld. Autoconstructeurs als Audi en Volvo rekenen op de ITEM-systemen en ook hoogtechnolo­gische ondernemingen zoals Janssens Pharmaceutica en Tyco deden al een beroep op de diensten van Motix. Omdat ergonomie ook deel uitmaakt van de filosofie achter de ITEM-producten, zijn de werkplaats­inrichtingen ook vaak terug te vinden in maatwerkbedrijven.

ITEM

De Duitse firma ITEM begon in 1974 met een bouwsysteem gebaseerd op aluminium profielen. Het begingamma bevatte een dertigtal componenten. Vandaag zijn er ruim 3.500 onderdelen beschikbaar en wordt dat aanbod jaarlijks uitgebreid met een honderdtal stukken. De firma die inzet op continue evolutie, is actief in meer dan 60 landen.

Vijf productgroepen

ITEM industrietechniek & machinebouw groepeert vijf productgroepen waarvoor hun gamma gebruikt kan worden.

  • Machineframes
  • Afschermingen
  • Werkplaatsinrichting
  • Lineaire geleidingen en drives
  • Transportbanden

MOTIX

MOTIX

NIEUWLANDLAAN 111/bus 9 (B-157)
3200 AARSCHOT
+3216140710
-
www.motix.be