naar top
Menu
Logo Print
 
tec.nicum levert diensten rond alle vragen omtrent machine- en arbeidsveiligheid

STIJGENDE VRAAG NAAR VEILIGHEIDSTECHNISCHE DIENSTEN

tec.nicum biedt wereldwijd safety services voor bedrijven

De Schmersal Groep startte begin 2016 een zelfstandig centrum voor dienstverleningen: 'tec.nicum'. Dat centrum biedt alle machinefabrikanten en exploitanten van machines vakkundig, product- en merkneutraal advies over vigerende wettelijke voorschriften, en helpt hen bij de veiligheidstechnische inrichting van machines en werkplekken.

Meer concreet organiseert 'tec.nicum' trainingen en studiedagen, levert het diverse adviserende diensten rond de thema's machine- en arbeidsveiligheid, en verzorgt het de technische planning en installatie van veiligheidsoplossingen.

Wereldwijd netwerk TÜV-gecertificeerde veiligheidsingenieurs

Daarbij maakt tec.nicum gebruik van een wereldwijd netwerk van Functional Safety Engineers die door TÜV Rheinland zijn gecertificeerd. De diensten van de internationale tec.nicum organisatie zijn snel en gemakkelijk op locatie te bestellen, vanzelfsprekend ook in België. De specialisten van tec.nicum weten alles over regionale en nationale richtlijnen, wetten en verordeningen. Daarnaast hebben ze technische knowhow en een jarenlange ervaring in het uitvoeren van projecten.

Modulair portfolio

Het centrum 'tec.nicum' biedt een modulair dienstenportfolio bestaande uit vier zuilen:

  • kennisoverdracht (academy)
  • advies (consulting)
  • technische planning (engineering)
  • uitvoering/installatie (integration)

De klant kan op elk van deze vier diensten afzonderlijk een beroep doen. Zo biedt tec.nicum consulting bijvoorbeeld risicobeoordelingen of productieaudits, evalueert de resultaten en geeft naar aanleiding daarvan specifieke adviezen. De klant kan dit vervolgens zelf of door derden laten implementeren.

Systeem- en oplossingenaanbieder voor machine- en arbeidsveiligheid

Steeds meer bedrijven vragen naar complete oplossingen die een efficiëntere beveiliging van mens en machine garanderen voor hun deels heel complexe productie-installaties. Klanten kunnen daarom bij Schmersal terecht voor het hele pakket aan veiligheidstechnische oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan individueel configureerbare veiligheidssystemen die zijn aangepast aan de specifieke eisen van de betreffende exploitant of branche. Daarnaast biedt Schmersal een uitgebreid dienstenpakket en verzorgt het de levering en installatie van afzonderlijke componenten. Hiermee onderstreept de Schmersal Groep dat het een systeem- en oplossingen-aanbieder voor zijn klanten wil zijn.

Rekening houdend met de kosten, wil het hen de efficiëntste veiligheidstechnische oplossing bieden. Daarom adviseert het bedrijf om al bij de projectstudie van nieuwe machines en installaties rekening te houden met de bijpassende veiligheidstechnische oplossing.

 

SCHMERSAL
Nieuwlandlaan 73
Industriezone B413
3200 Aarschot
Tel.: 016/57.16.18
Fax: 016/57.16.20
info@schmersal.be
www.schmersal.com

Contactpersoon
Benoit Justin
Managing Director Schmersal Belgium

SCHMERSAL

SCHMERSAL

NIEUWLANDLAAN 73
3200 AARSCHOT
+3216571618
+3216571620
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Veiligheid in het systeem. Bescherming voor mens en machine.

Wij zijn de partner van de Schmersal groep voor de Belgische en Luxemburgse markt. Onder het motto "Veiligheid in het systeem - bescherming van mens en machine", stellen wij u het meest uitgebreide pakket veiligheidsschakelaars en systemen ter wereld voor.

https://www.youtube.com/user/kaschmersal

  •   
  •