naar top
Menu
Logo Print

MENS EN MACHINE IN HARMONIE OP HANNOVER MESSE 2018

Hannover Messe
Het 'vuistje' van Angela Merkel en een robot was hét beeld van Hannover Messe 2018

Technologie helpt de mens en zorgt mee voor winst

Technologie gaat niet over competitie tegen de mens, het gaat om het assisteren van de mens. Dat is dé boodschap die de 210.000 bezoekers van deze editie van Hannover Messe meekregen. Volgens de beursorganisator is het de mens die nog steeds de dienst uitmaakt, beslissingen neemt en de koers bepaalt. De 5.800 exposanten illustreerden dan hoe de interactie van mens, machines en IT zich wel accumuleert in een gigantische competitieve winst op het vlak van productie, logistiek en energie.

INTERACTIE, GEEN STRIJD

Hét beeld van de Hannover Messe 2018 - zowel de Duitse bondskanselier als de Mexicaanse president die fistbumpen met een robot - staat meteen symbool voor de boodschap die 's werelds grootste technologiebeurs wou uitdragen. Het moest een casual, relaxte interactie tussen mens en machine illustreren. Te midden van de transitie naar Industrie 4.0, doorspekt met artificiële intelligentie, digital twins en connectiviteit, bleek toch de man-machinecollaboratie waarde toegedicht te worden.

BELGEN OP HANNOVERSE BEURSVLOER

Hannover Messe
Vlaams minister-president Bourgeois met Dirk Torfs (Flanders Make) en Peter Demuynck (Agoria)

De Belgische eer werd in Hannover hoog gehouden door een dertigtal exposanten. Enkelen kregen op de eerste beursdag het bezoek van de Vlaams minister-president. Naast privébedrijven was ook bv. Sirris aanwezig. Flanders Make had zelfs het mobiele Make Lab mee, zodat ook de Duitsers konden kennismaken met de onderzoeksinfrastructuur die technologie naar buiten brengt.

HERMES AWARD 2018

Hannover Messe
Endress+Hauser kreeg de Hermes Award 2018 uitgereikt voor een innovatieve thermometer

De Hermes Award - de prijs voor technologie-innovatie op de beurs - ging in 2018 naar Endress+Hauser voor zijn hygiënische, compacte thermometer met een zelfkalibrerende sensor voor procestemperatuurmetingen die voldoen aan de stringentste specificaties.

ROBOTICS AWARD 2018

Hannover Messe
De Robotics Award ging naar Heinz Berger Maschinenfabrik voor zijn project met 33 robots

Voor de achtste maal werd tijdens Hannover Messe ook de Robotics Award uitgereikt voor technologische innovaties die een speciale bijdrage leveren aan robotoplossingen. In 2018 ging de prijs naar de Duitse Heinz Berger Maschinenfabrik uit Wuppertal. De producent van slijp- en polijstmachines zet een totaal van 33 interactieve en geïntegreerde robotsystemen in voor het volledig automatisch wisselen van tools en werkstukken. 

HANNOVER MESSE

HANNOVER MESSE

WÄMPERWEEG 24
9980 WILWERDANGE
+3216734551
+3216735877