naar top
Menu
Logo Print

COPA-DATA conform veiligheidsnorm IEC 62443

Use-case als basis voor certificering
magazine

TÜV SÜD (onderdeel van de Duitse associatie voor technische inspectie) heeft aan COPA-DATA, fabrikant van zenon software voor industriële automatisering, een certificaat toegekend waarin conformiteit met de nieuwe ISA/IEC 62443-4-1:2018 veiligheidsnorm wordt bevestigd. Dit betekent dat COPA-DATA’s softwareontwikkeling, kwaliteitswaarborg- en ondersteuningsprocessen veilig zijn ontworpen in overeenstemming met de huidige industriële IT-beveiligingsrichtlijnen. Om ervoor te zorgen dat COPA-DATA zijn certificering in overeenstemming met de nieuwste IEC 62443-4-1-standaard zou ontvangen, moest het projectteam – onder leiding van Reinhard Mayr, hoofd Information Security & Research Operation bij COPA-DATA – een realistische, bedrijfstak overkoepelende use-case ontwikkelen. Gestructureerd met meerdere lagen, werd binnen een praktijkvoorbeeld een reeks van verschillende systemen gevonden vanuit state-of-the-art productiefaciliteiten. Deze werden laag voor laag geassembleerd om te komen tot één compleet, veilig systeem. "Ons doel was om een use-case te definiëren die niet alleen het echte gebruik van onze software in een genetwerkte productieomgeving zou weerspiegelen, met onze investeringen in beveiligingsfuncties in ogenschouw, maar ook zou voldoen aan de gestandaardiseerde eisen", zegt Reinhard Mayr. In het kloppend hart van de use-case vind men een productiecel die deel uitmaakt van een productieproces. Deze cel vereist maximale bescherming tegen schadelijke invloeden van productiegebieden waaraan het is gekoppeld, zoals besturingskamers die toezicht houden op netwerk en management niveau en cloud oplossingen. Dat was ook de reden dat het gebruik voor certificeringsdoeleinden een gedemilitariseerde zone (DMZ) bevatte die gebaseerd is op zenon technologie, in overeenstemming met algemene IT beveiligingsconcepten die worden beschreven volgens de IEC 27001 norm.

SIGMACONTROL

SIGMACONTROL

BIJDORP WEST 24
2992 LC BARENDRECHT
+31180695777
-
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

De Kracht Van Integratie

Industriële automatisering is een specialisme onder de specialismen. Het gaat niet alleen maar om kennis van de nieuwste besturingssystemen en hardwarecomponenten. Het gaat ook om inzicht in industriële processen. De ambitie om als partner zij aan zij op te trekken met machinebouwers. En om slagvaardigheid als het op de time-to-market aankomt. Precies de aspecten waarop SigmaControl excelleert. Als leverancier van industriële automatisering combineren we ervaring met een innovatieve aanpak.


Die ervaring is belangrijk: elke machine heeft weer eigen specificaties. Maatwerk in oplossingen is daarom geen voordeel, maar een voorwáárde. Met de kennis die we in twee decennia hebben opgedaan, draaien veel processen sneller en effectiever. In sectoren als de verpakkingsindustrie, de grafische industrie, de textielindustrie en andere branches zijn die oplossingen goud waard. Letterlijk en figuurlijk. Met SigmaControl laat elk SCADA-, besturings- en positioneringsprobleem zich eenvoudig oplossen.

De kracht van SigmaControl is dat we u één geïntegreerd concept kunnen aanbieden, opgebouwd uit componenten die elk op hun eigen terrein tot de top van de markt behoren. SigmaControl weet die componenten perfect te integreren, tot een concept dat aansluit bij elke specificatie. Elk industrieel productieproces laat zich daarmee optimaal aan- en besturen. Met de slagvaardigheid die onze organisatie eigen is, kan die oplossing sneller worden gerealiseerd.

SigmaControl is officieel verdeler van;

SIGMATEK

zenon - COPA-DATA

S&T Embedded

KeBa Handterminals
 

  •   
  •   
  •   
  •   
  •