naar top
Menu
Logo Print

Flanders Make lanceert MAKE LAB

Mobiel onderzoekslaboratorium voor Vlaamse maakbedrijven
magazine

Bedrijven in de maakindustrie kunnen voortaan terecht in het MAKE LAB. In dit mobiele onderzoekslaboratorium kunnen ze uittesten hoe een robot zij-aan-zij met een mens werkt, ontdekken wat de meerwaarde van Virtual en Augmented Reality is in een productie-omgeving, hoe een slimme werkpost eruit kan zien en meten of een taak al dan niet te zwaar is. Hiermee ondersteunt Flanders Make Vlaamse bedrijven om hun productie verder te ontwikkelen en te innoveren op de productievloer, zodat ze sneller en beter kunnen produceren en hun buitenlandse concurrenten een stap voor kunnen blijven.
“Digitalisering van de industrie is meer dan een technologische revolutie. De overstap naar een ‘mass customisation economy’ van gepersonaliseerde, slimme en geconnecteerde producten betekent dat bedrijven hun rol en businessmodel, maar ook hun productie-apparaat en organisatie fundamenteel moeten herbekijken. Met het MAKE LAB brengen we een mobiel labo en proeftuin met de nieuwste productietechnieken letterlijk tot op de werkvloer van onze bedrijven. Zo kunnen zij laagdrempelig kennismaken en experimenteren met de modernste technieken en werkmethoden”, zegt Urbain Vandeurzen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Flanders Make.
Dirk Torfs, CEO van Flanders Make, licht het belang van het MAKE LAB verder toe: “Bedrijven kunnen alleen concurrentieel blijven als ze uitgroeien tot zogeheten slimme fabrieken die de nieuwste productiemethodes en -technologieën gebruiken, en fors investeren om onder meer flexibel kleine series te produceren. Grote en kleine bedrijven kunnen hier nieuwe productieprocessen uittesten, bedrijfseigen oplossingen valideren of haalbaarheidsstudies uitvoeren. Zo kunnen ze de economische en technische haalbaarheid valideren, alvorens de volledige investeringsbeslissing te nemen.”
Het MAKE LAB maakt deel uit van een groot infrastructuurproject van Flanders Make, dat maakbedrijven via co-creatie helpt om nieuwe producten sneller op de markt te brengen en kennisversterking door samenwerking aanmoedigt. Het mobiele onderzoekslabo kwam tot stand in samenwerking met enkele technologiebedrijven.

FLANDERS MAKE

FLANDERS MAKE

+3211790590
+3211790591