naar top
Menu
Logo Print

I4.0 labo's in Leuven

Flanders Make en Sirris openen nieuwe Industrie 4.0 labo’s
magazine

Flanders Make en Sirris openden op 5 december in aanwezigheid van Vlaams Innovatieminister Philippe Muyters hun gloednieuwe kantoren en onderzoeksinfrastructuur in het Wetenschapspark van Leuven. Daarmee zullen ze de industrie in Vlaanderen nog beter ondersteunen bij de innovatie en de nodige digitale transformatie om op de trein van Industrie 4.0 te springen.
De industrie in Vlaanderen doet het goed: bedrijven zetten steeds meer in op digitalisatie en spelen zo in op 3 wereldwijde trends. De vraag naar slimme producten en productiesystemen stijgt. Consumenten verwachten steeds meer producten op maat aan de prijs van massaproducten. De productie dient ook duurzaam te zijn en de operators moeten ondersteuning krijgen via o.a. virtual en augmented reality technologie en collaboratieve robots.
Dirk Torfs, CEO van Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie licht toe: “Wij bouwen in Leuven ons competentiecentrum voor machinebouw verder uit. We helpen hoogtechnologische bedrijven om - via o.a. toepassing van artificiële intelligentie - slimme, autonome machines te realiseren die producten op maat kunnen maken aan de kost van serieproductie. We laten ook vele andere grote en kleine bedrijven met een hart voor innovatie mee de vruchten plukken van ons toponderzoek, en helpen de brede industrie om te digitaliseren en internationaal competitief te blijven.”
Enkele highlights van de infrastructuur bij Flanders Make zijn een nieuwe generatie 3D printer, een labo voor onderzoek naar het inzetten van drones voor inspectie en transport in fabrieken, een zelfrijdende tractor voor onderzoek naar autonoom rijdende terreinvoertuigen en een labo voor de optimalisatie van machine-aandrijvingen.
“Sirris zal hier onder meer zijn knowhow verder opschalen om grote groepen bedrijven te ondersteunen om hun producten en fabrieken futureproof te maken”, aldus Herman Derache, Algemeen Directeur van Sirris, het collectief centrum van en voor de technologische industrie.

FLANDERS MAKE

FLANDERS MAKE

+3211790590
+3211790591