naar top
Menu
Logo Print

‘Olie in levensmiddelen? Niet bij ons!’

Hardnekkige vooroordelen rond perslucht ontkracht
magazine

Perslucht speelt een sleutelrol in de voedselproductie. Of het nu gaat om het reinigen van verpakkingen, het vullen van dranken of het sorteren van slablaadjes etc., perslucht verzekert overal gestroomlijnde processen. Voor de productie van voedingsmiddelen is echter klasse 0 olievrije perslucht vereist als de perslucht in contact komt met de voedingsmiddelen. Dat wordt vaak over het hoofd gezien. De kwaliteit van de aangezogen lucht speelt daarbij een cruciale rol. Onder het motto ‘olie in levensmiddelen? Niet bij ons!’ verheldert BOGE nu de hardnekkige vooroordelen via flyers en zijn eigen microsite. Want uiteindelijk is de productie van onschadelijke voedingsmiddelen heel eenvoudig - mits de juiste voorzorgsmaatregelen worden getroffen.

Als het om onze gezondheid gaat
Zodra een rapport over een nieuw 'voedselschandaal' bekend wordt gemaakt, is het moeilijk om om de schade aan het bedrijfsimago te voorkomen – te beperken. Daarom moet alle technologie die in direct contact komt met het voedsel bij voorkeur volledig olievrij zijn. Als specialist in olievrije persluchtsystemen kan BOGE een breed scala aan geschikte technologieën leveren. Een goede aangepaste voorbereiding is het halve werk, dus zorg voor maximale veiligheid, zodat er geen reden hoeft te zijn voor dure terugroepacties of imago schade.

Oil-vrij klass 0 maak het verschil
BOGE HST-, PO- en scrollcompressoren comprimeren absoluut olievrij en gebruiken geen olie in het systeem. Zo genereren ze 100% olievrije perslucht van klasse 0 - als de inlaatlucht ook voldoet aan klasse 0. Alleen een olie-gesmeerde compressor uit de BOGE S-serie kan lucht uit klasse 0 toevoeren. Dat is de BOGE BLUEKAT. Die technologie kent geen beperkingen: de modellen oxideren heel effectief alle koolwaterstoffen, oliedampen van de compressor en ook alle koolwaterstoffen die aanwezig zijn in de aanzuiglucht. Gegarandeerd.

Lees hier meer over olievrije persluchttechniek.

BOGE KOMPRESSOREN

BOGE KOMPRESSOREN

BERGENSESTEENWEG 189
1600 ST. PIETERS LEEUW
+3223322970
+3223323296
www.boge.be