naar top
Menu
Logo Print

VERHOOG UW TOEGEVOEGDE WAARDE MET IFM ALS I4.0‑PARTNER

Polyvalente Sensoren, Verbindingstechnieken, controllers, software ...

Met als slogan 'meer dan enkel sensoren' biedt ifm electronic vandaag maar liefst 22 productgroepen aan, met daarbinnen verschillende technologieën om optimaal tegemoet te komen aan industriële toepassingen in de meest veeleisende omstandigheden. Nu Industrie 4.0 volop in de 'adoption fase' zit en de beschikbaarheid van informatie cruciaal is geworden, stijgt ook de vraag naar sensoren die tezelfdertijd meerdere gegevens verzamelen. De informatie die dat oplevert, helpt u om uw productiviteit te verhogen, onder meer via een beperktere sensorvoorraad, een eenvoudigere installatie en een verbeterd predictief onderhoud.

MEERDERE SENSORTYPES, OP MAAT VAN DE WERKOMGEVING

ifm begon destijds met in zijn aanbod één product (naderingsschakelaars) op basis van één technologie. Vandaag biedt het bedrijf maar liefst 22 productgroepen aan. Wat de sensoren betreft, kan de klant vandaag bij ifm terecht voor onder meer inductieve, capacitieve, magnetische en optische sensoren, evenals fluidsensoren, cavitatie- en accelerometers (voor meten van toestand van actieve machines) enzovoort. De meeste productgroepen bestaan uit verschillende varianten, telkens in functie van de toepassing, om een optimale oplossing te bieden op maat van de werkomstandigheden. Zo omvat de groep inductieve sensoren bijvoorbeeld een standaard-, ATEX- en EMC- versie, en biedt het bedrijf qua visiesystemen zowel indoor- als outdoorversies aan.

Meerdere datastromen per sensor

Waar vroeger een naderingsschakelaar, een encoder of een fotocel voldeed om een positie te bepalen, past ifm vandaag soms sensoren toe gebaseerd op visietechnologie voor vormherkenningsdoeleinden. Zo zullen bijvoorbeeld de inductieve naderingsschakelaars naast de aanwezigheid van een metalen object kunnen zeggen welke de afstand is ten opzichte van de sensor, om welke metaalsoort het gaat, of een betrouwbare detectie eventueel in het gevaar komt als het object te dicht bij de sensor komt (wat een risico op mechanische slijtage inhoudt). Ook geeft een eenvoudige fotocel tegenwoordig meer informatie door dan enkel het aan- of uitsignaal (aantal pulsen, uren onder spanning …) Bewerkingen die vroeger plaatsvonden in de PLC (bv. tellen aantal objecten), gebeuren nu in de sensor zelf, vanwaaruit die info opvraagbaar is. Algemeen geldt overigens dat, aangezien de sensoren verschillende metingen combineren, de sensorvoorraad te beperken is. En minder verschillende sensoren betekent een vlottere installatie, want minder bekabeling, minder hardware …

Continue zelfbewaking

Alle sensoren bewaken continu hun eigen integriteit. Wanneer een sensor niet betrouwbaar kan functioneren, geeft die zelf een alarmsignaal. Verschillende sensoren (bv. vloeistofniveau en druksensoren hebben een overloadcounter die data met betrekking tot eventuele overloads bijhoudt, een meerwaarde bovenop de beschikbare realtime-informatie.

Van programmeren naar parametriseren

De meeste sensoren hebben tijdbesparende presets, en bijvoorbeeld de druksensoren kregen simulatiesoftware mee als hulp bij de instelling van het analoge signaal in functie van het gewenste meetbereik. Zo weet de operator welke stroom overeenkomt met een bepaalde druk. Ook kregen heel wat sensoren algoritmes voor keytoepassingen in de industrie (bv. bij visiesensoren, voor krattencontrole, volumemeting), zodat er niet meer van nul geprogrammeerd moet worden in een oncomfortabele werkomgeving.

Meer dan sensoren

ifm heeft ook bekabelingssystemen. IO‑Link verbindt alle sensoren met alle PLC-merken, laat die communiceren met quasi alle veldbussen (EtherCAT, PROFIBUS, PROFINET …) én met hoger gelegen systemen zoals SCADA en ERP (ifm werkt samen met SAP om alle industriële procesdata naar ERP door te sturen). IO‑Link is bovendien een performanter systeem dan conventionele bekabeling. Ook heeft ifm controllers, voor industriële processturing, en automatisering bij mobiele toepassingen, zodat het voertuig (bv. brandweerwagens, landbouwvoertuigen …) continu en betrouwbaar kan communiceren met de buitenwereld. Dat biedt mogelijkheden voor remote access, datalogging, en condition monitoring. Alle controllers zijn verkrijgbaar in safetyversie.

IFM ELECTRONIC

IFM ELECTRONIC

ZUIDERLAAN 91/BUS 6
1731 ASSE
+3224810220
+3224631795
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Het hoofddoel van ifm electronic is het bieden van oplossingen om uw productie te verhogen, een kwaliteitsverbetering van uw producten te garanderen en een betere beveiliging te verzekeren van uw machines en installaties.

Overal waar industiële processen bewaakt, bestuurd en geoptimaliseerd worden spelen oplossingen van ifm electronic een doorslaggevende rol. In de meest verschillende branches en toepassingen tonen de producten van ifm voortdurend hun veelzijdigheid. De toegevoede waarde, geleverd door onze oplossingen, is onze dagelijkse zorg. Wij passen ze toe om uw productieprocessen op de meest efficiënte manier te optimaliseren en om uw directe of indirecte energiekosten te verminderen door het bewaken van de kritische parameters van uw proces of de vorm, het volume, de positie of de oppervlaktetoestand van uw producten. De gebruiker van uw machines krijgt onze volledige aandacht, zijn interactiviteit met uw installaties moet zeker, precies en veilig zijn. Of het nu om een standaard- of een specifieke toepassing gaat, dankzij een uiterst competent verkoopteam, betrouwbare sensoren en gebruiksvriendelijke systemen worden nieuwe uitdagingen bij ifm snel klantvriendelijke oplossingen.

  •   
  •   
  •   
  •   
  •