naar top
Menu
Logo Print

Condition based onderhoud van kwartslagkleppen

Productiestilstand en onderhoud kosten veel tijd en geld. Door de continue bewaking en diagnose van ventielen kunnen onderhoudsintervallen worden verlengd en preventieve maatregelen op tijd ingezet. Kostbare productiestilstand wordt hierdoor vermeden.

Klepbewaking in een nieuwe dimensie

Bij gebruik als standaardsensor levert de MVQ drie geschakelde signalen voor de klepstand. Met de geïntegreerde IO-Link komt de MVQ echt tot zijn recht en biedt veel meer informatie over de stand van de werking. De geïntegreerde IO-Link maakt een 360° rondom bewaking mogelijk dankzij vrij instelbare eindposities van de ventielklep. Toestanden als slijtage, kleven of blokkade worden direct herkend. De dichtheid van het ventiel en de betrouwbare doorstroming van het medium zijn daardoor gegarandeerd. De MVQ kan ook de tijd meten die nodig is om de klep te bewegen, wat de mogelijke behoefte aan onderhoud aangeeft. De sensor herkent exact wat er binnen in de kleppen gebeurt en speelt deze informatie door naar de PLC of de operators. Door de IO-Link communicatie-interface in de sensor te integreren en te combineren met IO-Link masters, die beschikbaar zijn voor veel verschillende bussystemen, draagt het product bij aan het netwerken van het veldniveau tot aan de PLC of zelfs het ERP-systeem.

De heldere veelkleurige LED-indicatie geeft op afstand de status van de klep aan. Een continue op de graad nauwkeurige positieterugmelding maakt een preciese bewaking van de klep mogelijk. 

 Klepbewaking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rondom uitstekend zichtbare statusled

 statusled

 

 

 

 

 

 

 

 

De klepstand is ook op afstand goed zichtbaar dankzij de 360-ledstrook. Het grote venster biedt een mechanische positieaanduiding, die ook in spanningsloze toestand de klepstand aangeeft.

Blokkades melden

Blokkades melden

 

 

 

 

 

 

 

Sluit de klep vanwege een blokkade niet volledig, genereert de Smart Valve Sensor een alarmmelding via schakeluitgang of IO-Link. Het tijdrovende zoeken naar storingen komt te vervallen.

 

Aanhechtingen, beschadigde pakkingen en slijtage op betrouwbare wijze herkennen

Aanhechtingen, beschadigde pakkingen en slijtage op betrouwbare wijze herkennen

 

 

 

 

 

 

 

Afhankelijk van het medium in de pijpleiding kunnen er afzettingen ontstaan. Die voorkomen dat de klep volledig sluit. Verontreinigingen in bepaalde installatiedelen zijn het gevolg. De Smart Valve Sensor herkent deze fouten en vermijdt zo kwaliteitsgebreken voordat ze ontstaan.

EEN OVERZICHT VAN DE BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN DE SMART VALVE SENSOR

  • Rondom goed zichtbare status-led voor verhoogde werking op afstand
  • Tot op de graad nauwkeurige en continue positieterugmelding van de klepstand
  • Diagnosefuncties zoals tijdbewaking en cyclusteller
  • Veranderingen in de gesloten positie worden gemeld om indicaties te verkrijgen over aanhechtingen of over slijtage van de pakking.
  • Flexibele parametrering met teachtoets of IO-Link

Meer informatie over de Smart Valve Sensor

IFM ELECTRONIC

IFM ELECTRONIC

ZUIDERLAAN 91/BUS 6
1731 ASSE
+3224810220
+3224631795
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Het hoofddoel van ifm electronic is het bieden van oplossingen om uw productie te verhogen, een kwaliteitsverbetering van uw producten te garanderen en een betere beveiliging te verzekeren van uw machines en installaties.

Overal waar industiële processen bewaakt, bestuurd en geoptimaliseerd worden spelen oplossingen van ifm electronic een doorslaggevende rol. In de meest verschillende branches en toepassingen tonen de producten van ifm voortdurend hun veelzijdigheid. De toegevoede waarde, geleverd door onze oplossingen, is onze dagelijkse zorg. Wij passen ze toe om uw productieprocessen op de meest efficiënte manier te optimaliseren en om uw directe of indirecte energiekosten te verminderen door het bewaken van de kritische parameters van uw proces of de vorm, het volume, de positie of de oppervlaktetoestand van uw producten. De gebruiker van uw machines krijgt onze volledige aandacht, zijn interactiviteit met uw installaties moet zeker, precies en veilig zijn. Of het nu om een standaard- of een specifieke toepassing gaat, dankzij een uiterst competent verkoopteam, betrouwbare sensoren en gebruiksvriendelijke systemen worden nieuwe uitdagingen bij ifm snel klantvriendelijke oplossingen.

  •   
  •   
  •   
  •   
  •