naar top
Menu
Logo Print

AI Ethics, Regulation & Standardization

Nieuwe focusgroep Agoria gestart
magazine

Op dinsdag 22 januari vond in BluePoint Brussels de eerste meeting van de focusgroep AI Ethics, Regulation & Standardization plaats. Agoria startte deze groep als antwoord op de vragen rond AI bij het verwerken van big data. Eerder al publiceerde de Europese Unie al een AI-aanpak en zijn ook de Belgische federale en gewestelijke niveaus in actie geschoten. De Agoria focusgroep richt zich op drie specifieke thema's: ethiek, regelgeving en normalisatie.
Bij ethiek focust men op de vraag hoe AI-systemen kunnen gebouwd worden die betrouwbaar, transparant en ethisch zijn. De component 'Regelgeving' bekijkt dan weer de bestaande regelgevingen die van toepassing zijn op AI, en de verschillende regelgevende initiatieven die in de toekomst zullen ontstaan. Rond het thema normalisatie ten slotte bekijkt de groep hoe men kan zorgen dat AI systemen kunnen samenwerken met elkaar en met andere technologieën. 
Deze vergaderingen staan ook open voor niet Agoria leden; het gedeelte rond AI Regelgeving en AI Ethiek is echter wel enkel toegankelijk voor leden.

AGORIA

AGORIA

+3227067800
-