naar top
Menu
Logo Print

Siemens ontvangt leerkrachten en directies tijdens innovatiecongres

Hoe kunnen scholen inspelen op de technologische evolutie en hun leerlingen hierop voorbereiden?
magazine

Meer dan 250 leerkrachten en directies waren op 12 oktober te gast bij Siemens in Huizingen voor het grote GO! Innovatiecongres ‘De toekomst daagt je uit’, georganiseerd door Techno+ in samenwerking met het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Tijdens workshops en een keynote werd dieper ingegaan op de impact van technologische evoluties op het onderwijs en hoe scholen kunnen inspelen op deze veranderingen.


De technologische evolutie raast als een sneltrein verder. “De impact van technologische evoluties op onze samenleving en economie is niet te onderschatten”, aldus Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap “Daar moeten we nieuwe generaties op voorbereiden en onderwijs speelt hierin een cruciale rol. Tijdens dit congres inspireren we onze leerkrachten en directies om hier vandaag al mee aan de slag te gaan.” Om die rol waar te maken organiseerde Techno+ vandaag in samenwerking met GO! een innovatiecongres voor zo’n tweehonderdvijftig leerkrachten en directies. Bij Siemens in Huizingen kregen zij de ideale gelegenheid om in gesprek te treden met experts uit de industrie en stil te staan bij het onderwijs van de toekomst.


Bart Demaegdt, Digitalization Technology Manager Siemens, schetste in een uitdagende keynote een beeld van wat ons de komende jaren nog te wachten staat. Nadien gingen de deelnemers tijdens een aantal workshops en aan de hand van innovaties en apps aan de slag met vragen als: ‘Welke invloed zullen de maatschappelijke veranderingen hebben op onze leerlingen?’, ‘Hoe leren we jongeren robots begrijpen of zelfs verbeteren?’, ‘Hoe leren we hen het verschil kennen tussen realiteit en virtuele realiteit?’ en ‘Hoe gebruiken we design thinking als methode om te leren?’.

SIEMENS

SIEMENS

+3225363077
+3225362290