naar top
Menu
Logo Print

Haal het meeste uit je machine met het IIoT Cloud platform van IXON

IXONIXON is de meest veilige en gebruiksvriendelijke Industriële IoT en remote access oplossing voor machinebouwers.

Wij werken aan een productievere wereld met een toekomstbestendige alles-in-één oplossing. De robuuste, compacte IXrouter is naadloos geïntegreerd met het krachtige cloud-based IXplatform. Gebruikers kunnen met één druk op de knop op afstand bij hun machines of inzicht krijgen in de data van een machine.

Maak je bedrijf toekomstbestendig door nieuwe businessmodellen in gebruik te nemen, zoals pay-per-use. Lever service op afstand, monitor je machine, stel alarmeringen in en creëer hoogwaardige data rapporten. Het is allemaal binnen handbereik.

Altijd en overal toegang tot je machines

PlatformAlle belangrijke tools voor het leveren van goede machineservice op afstand zijn aanwezig. De IXrouter sluit naadloos aan op het IXplatform. Met ethernet, 4G en Wifi zorgt IXON dat er voor iedere situatie passende hardware beschikbaar is. De combinatie van IXrouter en IXplatform biedt IXON-gebruikers een veilige weg naar de machine toe, waar op de wereld deze zich dan ook bevindt. Het geheel kenmerkt zich door veiligheid, stabiliteit en gebruiksgemak. Het IXplatform is opgebouwd uit een wereldwijd server netwerk gehost door de beste cloud providers.

VPN: Machinebouwers zijn in staat om binnen twee minuten middels VPN veilig te verbinden met hun machines. Zo kunnen zij remote service verlenen en troubleshooten alsof zij on-site zijn.

Cloud Access: Gebruikers kunnen eenvoudig en direct vanuit de browser hun HMI schermen en machine webpagina's benaderen, zonder extra software. Zo kan iedereen op een simpele manier toegang krijgen tot de machine, waar ze ook zijn. Nu kun je ook met je telefoon of tablet gemakkelijk bij je machine, zonder dat een VPN-verbinding nodig te hebben.

Failover: Gebruikers zijn verzekerd van een constante en stabiele connectie naar hun machines met de failover functionaliteit. De IXrouter ondersteunt meerdere WAN-connecties om redundante verbindingen te configureren. Dit zorgt voor een continue internet connectie tussen machine en de IXON cloud, waardoor 24/7 een verbinding opgezet kan worden. Als je primaire verbindingsoptie wegvalt, zal de IXrouter automatisch verbinding maken met de eerste of tweede back-up connectie.

Verkrijg inzicht in machine data

Cloud LoggingHet loggen van machinegegevens kan op vele manieren ten goede komen aan machinebouwers. Een van de hoofddoelen van machinebouwers is om niet-geplande machinestilstand te minimaliseren of te voorkomen. Door inzicht te krijgen in machines kan onder andere de efficiëntie van de machine worden geoptimaliseerd of kun je voorspellen wanneer onderhoud nodig is. Aan de hand van vergaarde data inzichten kun corrigerende maatregelen en aanpassingen worden doorgevoerd.

Cloud Logging: De IXrouter weet eenvoudig machine data uit de PLC te lezen met behulp van de krachtige Cloud Logging functionaliteiten. Visualiseer de processen van een machine in een mum van tijd met behulp van geavanceerde dashboards, die 24/7 beschikbaar zijn voor geautoriseerde IXplatform-gebruikers. Middels deze volledig aan te passen dashboards kunnen gebruikers vervolgens binnen enkele minuten rapporten creëren en belangrijke gegevens met anderen delen. Vervolgens kunnen alle geautoriseerde gebruikers de machinestatus, de productiehoeveelheid of de efficiëntie maatregelen controleren.

Cloud Notify: Ontvang berichten over belangrijke machine gebeurtenissen, bijvoorbeeld wanneer een machine in storing is of onderhoud nodig heeft. Cloud Notify wordt volledig beheerd vanuit het IXplatform. Dat betekent geen gedoe met bijkomende alarmering modules. Stel zelf triggers in en ben binnen enkele kliks al op de hoogte van de machine status. IXON geeft gebruikers de mogelijkheid om te kiezen op welke manier zij de notificaties wensen te ontvangen: via email, push notificaties of door middel van een webhook interface met een andere SaaS-service (in ontwikkeling).

Nieuwe verdienmodellen

BrandingMet haar oplossingen zet IXON in op nieuwe service- en verdienmodellen voor de machinebouw. IXON helpt machinebouwers verder dan de 24-uurs service- en storingslijn. Dit gaat op een geheel gebruiksvriendelijke manier waar de cloud centraal staat. De functionaliteiten op het IXplatform bieden gebruikers verschillende mogelijkheden voor nieuwe bedrijfsmodellen, zoals pay-per-use en Service Level Agreements. Hiermee biedt IXON een toekomstbestendig Industrial IoT platform, gericht op het versterken van de marktpositie van de machinebouwer, het verlagen van machine downtime en het vergroten van efficiëntie.

Branding: Gebruikers maken eenvoudig een gratis bedrijfsaccount aan, stellen hun eigen logo in, voegen IXrouters toe en nodigen gratis gebruikers uit. Zo creëren zij in enkele stappen hun eigen IIoT platform. Het IXplatform kan worden aangepast zodat deze compleet in lijn is met de eigen huisstijl. Daarnaast kan de machinebouwer ook een eigen URL instellen. Zo geeft de machinebouwer zowel de werknemers als de eindklant een vertrouwd gevoel.

API: Een API-koppeling wordt ter beschikking gesteld wanneer klanten een koppeling willen maken tussen het IXplatform en hun eigen BI-tools of SaaS oplossingen van derden. IXON werkt ook hard aan GitHub-projecten. Het eerste afgeronde project is de Tableau connector, waarmee Cloud Logging data naar Tableau BI wordt verstuurd.

IXON

IXON

VIERLINGSBEEKSEWEG 52A
5825 AX OVERLOON
+31857441105
-