naar top
Menu
Logo Print

Blockchain: trend of hype?

VIL onderzoekt meerwaarde blockchain
magazine

Blockchain wordt vandaag gezien als de voorkeurstechnologie voor beveiligd dataverkeer in de supply chain. Het nieuwe VIL project ‘Blockchain in supply chains’ gaat op zoek naar de meerwaarde van deze technologie ten opzichte van bestaande state-of-the-art track & trace oplossingen. De focus ligt op sectoren waar een veilige supply chain hoge prioriteit heeft, zoals de voedings-, chemie- en life science sector. Negen bedrijven zetten er hun schouders onder. Supply chains worden steeds complexer en meer gedigitaliseerd. Vele spelers zijn erbij betrokken, terwijl zij elkaar soms nauwelijks of niet kennen. Op een veilige manier transacties kunnen uitvoeren is dan ook een noodzaak geworden. In verschillende sectoren zijn er inspanningen geleverd om track & trace systemen op te zetten tussen bedrijven en ook de consument om transparante productinformatie te garanderen. Vandaag wordt blockchain naar voor geschoven als de voorkeurstechnologie voor beveiligd dataverkeer in de supply chain.
VIL-projectleider Jan Merckx: “Blockchain is een digitaal logboek met veilig opgeslagen data zoals transacties. Blockchain biedt heel wat potentieel: alles wat vandaag in een logboek wordt bijgehouden door mensen en instanties, kan in theorie efficiënter en veiliger verlopen met een digitale ketting.” Een van de deelnemers is Gosselin Group. “We willen de impact van blockchain begrijpen op het samenwerken van bedrijven en de onzekerheden in hun supply chain verminderen. Door samen te werken met de verschillende partijen kunnen we oplossingen bedenken die gunstig zijn voor onze klanten en onszelf”, aldus Karen Van Brussel, Supply Chain Manager bij Gosselin Group.

De negen projectdeelnemers zijn: Atlas Copco, BCTN, bpost, Colruyt, H.Essers, Gosselin Group, Lineas, Molenbergnatie en Randstad.

VIL

VIL

+3232290500
+3232290510