naar top
Menu
Logo Print

VIL-project ‘AR – VR training for Logistics’

AR-VR kan ook uw selectieprocedures versnellen!
magazine

Augmented en Virtual Reality (AR en VR) zijn in de bedrijfswereld en in het bijzonder in de logistieke sector vrijwel onbekend. Toch kan deze technologie interessante toepassingen bieden, met name bij de training van logistieke medewerkers. Met het project ‘AR – VR training for Logistics’ gaat VIL, in samenwerking met acht bedrijven de mogelijkheden en opportuniteiten van AR – VR testen voor opleiding en ondersteuning van logistieke taken in magazijnen en distributiecentra.
VR creëert een computergegenereerde wereld en manipuleert de zintuigen zodat men zich in een andere wereld waant. Hiervoor worden een speciale bril en apparatuur gebruikt, zoals een afstandsbediening of handschoenen die handbewegingen registreren. Bij AR wordt er informatie als een laag over de werkelijkheid heen gelegd, waardoor de grens tussen echt en virtueel vervaagt. Augmented Reality kan als begeleiding of ondersteuning dienen.
Het trainen van werknemers in de logistiek is tijdsintensief en kostelijk. AR en VR kan dienen om nieuwe logistieke operatoren of medewerkers allerlei logistieke handelingen virtueel te laten oefenen en ze te ondersteunen met visuele instructies of live begeleiding in reële operaties met smart glasses. AR heeft indirect een positieve impact op de kwaliteit (minder fouten) en leidt tot een betere performantie.
Eén van de deelnemende bedrijven is Scania Parts Logistics: “Als bedrijf met meer dan 1.000 medewerkers zien we enorme voordelen bij het kunnen toepassen van VR/AR als trainingstool. Denk alleen al aan de honderden jobstudenten die we jaarlijks tijdens de vakantie moeten trainen. Ook hebben we net de implementatie van SAP afgerond en hier zien we dat VR/AR bij kan dragen aan de verdere optimalisatie van de processen en ontwikkeling van de competentie van de medewerkers. We kijken dan ook uit naar de start van dit voor ons belangrijke project en de samenwerking met VIL en de andere bedrijven”, aldus Richard Grabert, Business IT Director bij Scania Parts Logistics.

VIL

VIL

+3232290500
+3232290510