naar top
Menu
Logo Print

BENT U KLAAR VOOR DE TOEKOMST VAN PACKAGING TECHNOLOGY & AUTOMATION?

 

Vakbeurzen Empack en 'Logistics & Distribution' gelijktijdig in Brussels Expo 

Heeft u het steeds moeilijker om de hele puzzel te leggen? Stip dan het best nu al 3 en 4 oktober in uw agenda aan! Dan vindt namelijk Empack plaats, hét b2b-event bij uitstek voor de hele verpakkingsindustrie in België. Wat het event dit jaar uniek maakt, is de synergie met Logistics & Distribution: het event rond warehousing, interne logistiek en distributie. Sluit u aan bij uw professionele community en laat u inspireren door meer dan 250 exposanten en 6.000 collega's op hét totaalevent voor verpakken, logistiek en distributie.

 

Empack

 

VERBREED UW KENNIS & EXPERTISE

Geen innovatie zonder knowhow. Daarom biedt Empack een uitgebreid seminarieprogramma aan. Keynotespeakers met faam praten over trends, uitdagingen en kansen, geïllustreerd met best practices. In elk van de twee theaters wordt op beide beursdagen een actueel thema behandeld. Neem gratis deel aan deze inspirerende seminaries, gegeven door experts uit de sector.

 

Complementair programma voor de voedingsindustrie

Op woensdag 3 oktober wijdt Fevia een volledig programma aan 'Design for Recycling', want er staan de voedingsindustrie heel wat uitdagingen op het vlak van verpakkingen te wachten. De federatie van de Belgische voedingsindustrie organiseert dit seminarie om de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor de recyclage van verpakkingen aan de verpakkende bedrijven voor te stellen.

Pack4Food en Flanders' FOOD nemen de tweede beursdag op zich. Dan gaat het over Industry 4.0 en smart packaging. Zo leert u van deze organisaties onder andere meer over de voedingsverpakking van de toekomst en het project Terafood, rond de ontwikkeling van een intelligente verpakkingssensor. Aansluitend vindt er telkens een netwerkdrink plaats.

 

Circulaire economie

Circulaire economie is een hot topic in de sector, dat uitgebreid aan bod komt tijdens het seminarie van FSC: 'Ontdek de FSC® alternatieven voor Single Use Plastic-verpakkingen'. Sprekers van Arjowiggins, Tetra Pak en Natureko praten u hierover bij.

 

Automation / Industry 4.0

In samenwerking met CxO Europe worden er in het Automation Theater op beide beursdagen interessante cases gegeven over automatisatie in de verpakkingsindustrie.

 

WAT NOG?

 

Automation zone met robotbar

Rond dit thema is er een aparte zone ingericht waar bezoekers heel eenvoudig spelers in deze branche kunnen terugvinden. Op de zone staat een bar centraal waar u robots bezig kunt zien. Bovendien loopt er ook een Automation Route over de ganse beursvloer.

 

Spark workshops

Spark is een Horizon 2020-programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie. Interesse in hoe Augmented Reality de cocreatie in verpakkingsontwikkeling vergemakkelijkt? Neem dan zeker deel aan een van de workshops op de stand van Antwerp Management School. Breng uw eigen verpakking mee en beleef zelf hoe dit platform het ontwerpproces vergemakkelijkt.

 

Laborondleiding bij het Belgisch Verpakkingsinstituut

Schrijf in voor de laborondleiding bij IBE-BVI op donderdag 4 oktober. De rondleiding, in combinatie met een lezing omtrent 'Hoe een circulair verpakkingsconcept evalueren zodat uw product het volledig logistieke traject doorkomt', een ontbijt én een lunch geven een extra dimensie aan uw beursbezoek. 

 

PRAKTISCH

 

Wanneer?

Woensdag 3 oktober 2018 (11 - 19 u.)
Donderdag 4 oktober 2018 (11 - 18 u.)

Waar?

Brussels Expo (Belgiëplein 1, Brussel)
Empack+Automation: Hal 11

Toegang?

Registreer u voor gratis toegang via www.empack.be met de code 2505. Uw toegangsticket is ook geldig voor Logistics & Distribution.

EMPACK

EASYFAIRS

JAN VAN RIJSWIJCKLAAN 191
2020 ANTWERPEN
+3232805300
+3232805353