naar top
Menu
Logo Print

PNEUMATISCHE EN ELEKTRISCHE HRC-GRIJPERS VOOR COBOTS

Grijperspecialist Zimmer brengt een geheel nieuwe grijperserie speciaal voor cobots op de markt. Deze bevat zowel pneumatische als elektrische varianten, die allen zijn voorzien van IO-Link. Door een vergaande samenwerking met enkele bekende cobotfabrikanten is de grijper bovendien 'plug & play' in diverse robotbesturing te integreren. De HRC-grijpers worden in de Benelux geleverd door ZVS Techniek.

 

COBOTNORM

Wil de cobot echt doorbreken, dan zullen alle onderdelen hiervan – dus ook de grijper – aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen
Wil de cobot echt doorbreken, dan zullen alle onderdelen hiervan – dus ook de grijper – aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen

Hoewel de meeste robots nu nog gewoon achter een hek hun werk doen, wint de cobot flink aan populariteit. Volgens diverse deskundigen zijn cobots immers een prima antwoord op de flexibele eisen die een Industrie 4.0-productieomgeving stelt. Wil de cobot echter echt doorbreken, dan zullen alle onderdelen hiervan - dus ook de grijper - aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen. Zimmer hanteert reeds de nieuwe cobotnorm ISO/TS 15066. Hoewel een combinatie van een veilige grijper met een cobot niet vanzelfsprekend betekent dat ook de toepassing veilig is, is dit natuurlijk wel een eerste voorwaarde.

 

ELEKTRISCH ÉN PNEUMATISCHMET IO-LINK

Naast een veilige geometrie en een begrenzing op 140 N, zijn de nieuwe HRC-grijpers (Human Robot Collaboration) uitgerust met een gepatenteerde mechanische vergrendeling die de aandrijving blokkeert, mocht de maximale waarde overschreden worden. Een extra beveiliging dus. Ook beschikken ze over kleurenfeedback middels ledverlichting rond de hele omtrek van het grijperhuis. Een IO-Link-interface maakt een snelle ingebruikname mogelijk. De HRC-grijpers zijn voorzien van een functie die ervoor zorgt dat de grijper niet per ongeluk een onderdeel laat vallen als de stroom wegvalt. De stroom kan worden begrensd op maximaal 1 A.

 

SAMENWERKEN MET COBOTBOUWERS

De nieuwe cobotgrijpers van Zimmer zijn op Indumation.be te bewonderen
De nieuwe cobotgrijpers van Zimmer zijn op Indumation.be te bewonderen

Wat de HRC-grijpers echt anders maakt, is het feit dat Zimmer een vergaande samenwerking heeft met cobotbouwers voor een optimale integratie. (o.a. Universal Robots, Yaskawa, Stäubli ...). Hierdoor worden alle grijpers automatisch door de besturing van de robot herkend, is hij snel in te stellen en gemakkelijk aan te passen voor een volgende taak en zijn er tal van diagnosefuncties beschikbaar.

 

INDUMATION 2019

De nieuwe cobotgrijpers van Zimmer zijn natuurlijk op Indumation.be te bewonderen (stand 5-59).

 

OVER DE ZIMMER GROUP

De Zimmer Group is een producent van hoogwaardige automatiseringsonderdelen voor de machinebouw en maakindustrie. Het bedrijf is wereldwijd uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van robotgrijpers, toolchangers, lineair sledes, loopwagenklemmen, stootdempers enz.

 

OVER ZVS TECHNIEK

ZVS Techniek is opgericht door Jeroen van den Heuvel en Ruud van de Wetering. Met 30 jaar ervaring op het gebied van robotcomponenten zijn zij uw aangewezen partner en adviseur.

ZVS TECHNIEK

ZVS TECHNIEK

LANGENAKKER 131
5731 KB MIERLO
+31492665176
+31492666379