naar top
Menu
Logo Print

Selectie en montage tandheugel

Hulp bij berekenen van tandheugelaandrijving
magazine

Apex Dynamics levert vlot spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels uit 1 hand, tegen scherpe prijzen. Het berekenen van een tandheugelaandrijving is echter een lastige opgave. Apex Dynamics kan de berekeningen voor u uitvoeren om de gewenste specificaties en nauwkeurigheid te behalen. Met 49 series van tandwielkasten en een ruim gamma rondsels en tandheugels (de catalogus is bijna 100 pagina’s dik) kunnen ze de productkeuze toespitsen op klant-, investering-, technische- en regiovoorkeuren. Zo laat bijvoorbeeld het rondsel zich op negen manieren aan de tandwielkast monteren. De calculatie die Apex Dynamics maakt, is overzichtelijk en kan voor het technische constructiedossier gebruikt worden.

Bij de levering van de componenten begint de montage. Je kunt ervoor kiezen om de rondsels al door Apex Dynamics aan de tandwielkast te laten monteren, waarbij de meest concentrische montagepositie genomen wordt en het hoogste punt van het rondsel in deze combinatie gemarkeerd wordt. Dat is belangrijk tijdens de montage. Apex Dynamics levert bovendien Nederlandstalige montage-instructies: van uitlijnen en positioneren van de tandheugels, afstellen van het rondsel tot en met het controleren van de afstellingen.

Apex Dynamics kan een leenmontage-tandheugel als service meeleveren, waarmee je de steek van de tandheugels ineens correct kunt afstellen. Deze montage-tandheugels zijn leverbaar van module 1 tot en met 10, voor recht- en schuinvertande tandheugels en in kwaliteitsklasse 4 en 5. Als er behoefte is aan nóg nauwkeuriger montage, kunnen hoog-nauwkeurige meetpennen geleverd worden.

Voorin de catalogus staan alle toleranties zoals hardingsdiepte, materiaal, recht- en haaksheid, oppervlakteruwheid, etc. Bij de producten staan de DIN kwaliteit (lineaire nauwkeurigheid), tandkwaliteit, hardingssoort en -diepte en nabewerking. Na de rondsels staat een tabel met de maximale tangentiale kracht en koppel bij een specifieke kwaliteit tandheugel.

Download de catalogus.

APEX DYNAMICS

APEX DYNAMICS

+31492509995
+31492509997