naar top
Menu
Logo Print

Slechts minderheid industriële robots heeft vision

2,5 miljoen euro voor rijzende tech-ster
magazine

De Leuvense scale-up Pick-it krijgt een kapitaalinjectie van € 2,5 miljoen om haar ambitie om robots wereldwijd ogen te geven kracht bij te zetten. Met de Pick-it 3D-camera’s en software van het bedrijf kunnen robots van alle bekende constructeurs voorwerpen in hun omgeving zien en grijpen. Door de AI in de software zijn industriële processen zoals bin picking, machine loading en depalletizing volledig te automatiseren.

Om de verdere groei te verwezenlijken wil Pick-it nog meer inzetten op een globaal partnernetwerk van lokale distributeurs en een versterkte interne sales- en supportorganisatie. “De kapitaalinjectie stelt ons in staat om onze ambitie te realiseren om wereldwijd ogen te geven aan elke robot. In een markt waar jaarlijks wereldwijd zo’n 300.000 industriële robots verkocht worden, maar waarvan slechts 10 tot 15% vandaag met een camera wordt uitgerust, hebben we nog een stevig groeitraject voor de boeg" aldus Pick-it CEO Peter Soetens.

“Als jong robotics-bedrijf heeft Pick-it een uitzonderlijk potentieel,” aldus Urbain Vandeurzen. “Ze hebben ondertussen bewezen dat ze innovatieve robotvisiesystemen kunnen introduceren over de hele wereld. De ambitie om wereldwijd marktleider te worden in hun segment, maakt van Pick-it een beloftevolle investering die we graag ondersteunen met een kapitaalinjectie en met onze uitgebreide ervaring in het succesvol leiden van snelgroeiende technologie­bedrijven.”

Roald Borré, Head of Equity Investment bij PMV treedt Vandeurzen bij: “Robotica en artificiële intelligentie zullen de komende jaren ontegensprekelijk een enorme impact hebben op ons industrieel, economisch en maatschappelijk weefsel. PMV is dan ook zeer verheugd Pick-it te kunnen begeleiden bij de volgende stap in haar groeiproces.”