naar top
Menu
Logo Print

Steun voor Bernardustechnicum

ON Semiconductor stimuleert STEM-studenten met royale sponsoring
magazine

ON Semiconductor, motor achter energiezuinige innovaties, ondersteunt met een aanzienlijke investering van 30.000 euro de verbetering van de faciliteiten voor STEM-onderwijs (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde) in een school in de buurt van zijn vestiging in Oudenaarde, België. Het Bernardustechnicum zal dit geld gebruiken om nieuwe STEM-onderwijsruimten uit te rusten met een reeks aan hightechmiddelen, waaronder een lasersnijder en een robotarm. De snel evoluerende elektronica-industrie wordt gedreven door megatrends zoals het Internet of Things (IoT), autonoom rijden en wearables. Binnen België bestaat er veel activiteit en expertise op dat gebied bij bedrijven als ON Semiconductor, die de ontwikkelingen ondersteunen met innovatieve oplossingen voor apparaten en systemen. Er is echter een onmiskenbaar tekort aan technisch gekwalificeerde studenten vanuit de scholen, hogescholen en universiteiten om de uitdagende vacatures in de sector in te vullen. Investeringen van technologiebedrijven in lokale projecten kunnen de belangstelling voor technische vakken en het volgen van STEM-onderwijs stimuleren.
De donatie van ON Semiconductor wordt verstrekt in het kader van het Global Corporate Giving (GCG) programma, dat in praktische en doelgerichte acties uitvoering geeft aan de missie van het bedrijf om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Elk jaar worden er meerdere projecten en programma's gefinancierd om een maatschappelijke meerwaarde te creëren en de sociale bijdrage van ON Semiconductor te maximaliseren door middel van werkplek- en gemeenschapstoelagen.
Marc Dierickx, General Manager van ON Semiconductor België: “We hopen een katalyserende rol te kunnen spelen in het enthousiasmeren van jonge mensen voor techniek, wat voor hen uiteindelijk kan leiden tot een lange en succesvolle carrière in deze sector.”