naar top
Menu
Logo Print

Beter leren dankzij ‘De Leerfabriek’

Punch Powertrain opent opleidingscentrum voor medewerkers en scholen
magazine

Punch Powertrain, leverancier van aandrijfsystemen, heeft in Sint-Truiden het opleidingscentrum ‘De Leerfabriek’ geopend. Naast opleidingslokalen voorziet het centrum meer dan 400 m² gesimuleerde productie-omgeving, waar een breed gamma aan industrie-specifieke technieken in de praktijk kunnen worden aangeleerd.
Door de krapte van technisch geschoolde profielen op de arbeidsmarkt, moet Punch Powertrain zelf nieuwe werkkrachten opleiden voor specifieke rollen en functies. En ook de huidige medewerkers moeten continu worden bijgeschoold en getraind in nieuwe technieken. Vroeger beperkte de opleiding zich tot een ‘training-on-the-job’, maar dankzij ‘De Leerfabriek’ kan alles vrij van de productiedruk worden aangeleerd. Het centrum voorziet onder andere een CNC-opleiding en opleidingen in verband met slijptechnieken, meettechnieken, onderhoud, veiligheid en transport.
Daarnaast wordt ‘De Leerfabriek’ opengesteld voor scholen en opleidingsorganisaties. Op die manier krijgen de leerlingen de kans om hun theoretische kennis rond machines en meetmiddelen in de praktijk toe te passen. Dat was voorheen vaak niet mogelijk door de hoge investeringen in het opleidingsmateriaal.