naar top
Menu
Logo Print

AW Europe en Stas winnen FoF Award

Walloniƫ heeft nu vier toekomstfabrieken
magazine

Op 26 maart 2019, tijdens het 2e Made Different Digital Wallonia event, ontvingen AW Europe en Stas de 'Factory of the Future' award. Met de verlenging van JTEKT voor drie jaar en de toekenning van de prijs in 2017 aan Valeo, heeft Walloniƫ nu vier toekomstfabrieken.

Zes bedrijven kregen de titel 'Made Different Ambassadors': Lescav, Menuiserie Riche, Schmitz Digital Printing, Belgium Coating, Dumoulin, Design Stone. Daarmee komt het totaal op dertien. Om innovatieve initiatieven en pioniers op het gebied van digitale en technologische transformatie aan te moedigen, kregen AW Europe en Stas de titel 'Factory of the Future'. Zij konden dus aansluiten bij de club van Vlaamse en Waalse pioniers met die titel. JTEKT Torsen, van zijn kant, zag zijn titel uitgebreid.

Om een Factory of the Future te worden, moeten bedrijven zich inzetten voor de zeven sleuteltransformaties van de methodologie die gebruikt wordt in Made Different Digital Wallonia, een programma ter ondersteuning van productiebedrijven. Om succesvol te blijven, moeten onze bedrijven zichzelf voortdurend opnieuw uitvinden. De Factories of the Future bieden klanten specifieke producten met een hoge toegevoegde waarde. Zij hebben de flexibiliteit om snel in te spelen op de snel veranderende marktvraag. Ze staan open voor nieuwe bedrijfsmodellen en zetten zich resoluut in voor digitale productieprocessen, die ze maximaal benutten met behoud van een sterke menselijke aanpak. JTEKT kreeg als eerste Waalse bedrijf de prijs in 2016, Valeo als tweede, in 2017. De titel is geldig voor een periode van drie jaar. Lees hier meer.