naar top
Menu
Logo Print

Splitsing integratie en distributie UR

Industrial Cobotics voor distributie en marketing
magazine

Om aan de exponentieel groeiende marktvraag naar cobots in de Benelux te blijven voldoen, intensifiëren Universal Robots en Gibas Automation hun samenwerking. Zij splitsen integratie en distributie. Per 1 mei neemt het nieuw opgerichte Industrial Cobotics, met zetel in Haaltert (B), de distributie en marketing voor haar rekening. Gibas Automation richt zich volledig op integratie en service. Al sinds 2010 is Gibas Automation het gezicht van UR in de Benelux.

Janse: “Door lokale aanwezigheid en een zuivere focus op distributie kunnen we marketing, service en het UR-partnernetwerk doelgerichter optimaliseren. Ook kunnen we directer op lokale ontwikkelingen inspelen.”

Gibas Automation kan zich bij een groeiende vraag concentreren op het creëren van waarde voor klanten middels automatisering en de integratie van UR-cobots.

Stefaan Poppe, directeur Gibas Automation: “We hebben naast technische knowhow het afgelopen decennium ook veel ervaring met UR-cobots opgedaan waarmee we klanten vanaf eerste contact tot en met oplevering en service ondersteunen. Door ons volledig op die rol toe te leggen, kunnen we nog efficiënter bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de cobotmarkt. Met de splitsing blijft de Beneluxmarkt ook de komende jaren verzekerd van een maximale support bij de inzet van Universal Robots om haar concurrentiepositie te verstevigen.”