naar top
Menu
Logo Print

WANNEER MECHANICA EN ELEKTRONICA ELKAAR VERSTERKEN

Cadcamatic gaat voor totaaloplossingen als mechatronicaspecialist

Cadcamatic heeft haar roots in de fijnmechanica, maar heeft ondertussen ook competenties en capaciteit verworven voor automatisering en machinebouw. “Van de engineering tot de productie en assemblage: wij doen alles in eigen huis. Door de jarenlange kennis die we hebben opgebouwd in de matrijzenbouw, is onze benadering als machinebouwer vaak verrassend anders", weet zaakvoerder Alexandre Rogiers. Hij somt de troeven en toegevoegde waarde van het West-Vlaamse mechatronicabedrijf op.

 

VAN MATRIJZEN- TOT MACHINEBOUWER

“We maken heel vernieuwende machines, maar garanderen dat die zullen werken. Het is aan ons om onze goeie reputatie in stand te houden”, stelt Alexandre Rogiers
“We maken heel vernieuwende machines, maar garanderen dat die zullen werken. Het is aan ons om onze goeie reputatie in stand te houden”, stelt Alexandre Rogiers

Cadcamatic uit Oostkamp is de voorbije dertig jaar uitgegroeid van een eenmanszaak die uitsluitend fijnmechanische onderdelen vervaardigde tot een mechatronicaspecialist met 26 werknemers, die nu ook actief is in de machinebouw. Zo onderscheidt men nu drie afdelingen - matrijzenbouw, automatisering en toelevering - die elkaar weliswaar dikwijls overlappen.

“Vandaag fabriceren we nog steeds snij- en plooiwerktuigen, extrusiematrijzen en andere precisieonderdelen. In onze werkplaats beschikken we hiervoor niet alleen over klassieke CNC-verspaningsmachines, maar ook over draad- en zinkvonkmachines. Ons verleden als matrijzenbouwer blijft trouwens een belangrijk element in ons huidige bedrijfsprofiel", begint zaakvoerder Alexandre Rogiers.

“Onze automatiseringsactiviteiten zijn er destijds namelijk bij gekomen op vraag van de gebruikers van de matrijzen. Na het maken van hun onderdelen moesten zij die dikwijls ook nog manipuleren voor de verdere bewerking of verpakking. Voor hen is het interessant om de volledige eindverantwoordelijkheid hiervoor bij één partij te kunnen neerleggen. Dat is nu dus net onze grote troef: wij hebben zowel competenties in de fijnmechanica als in de elektronica, of in één woord 'mechatronica'."

 

OUT OF THE BOX

De machines die Cadcamatic bouwt, variëren van heel klein tot heel groot en komen in diverse sectoren terecht, van de metaalverwerking tot de elektronica, automotive, farmacie of voedingsindustrie.

“Als het nog niet bestaat, dan interesseert het ons. De gemene deler is dan ook dat de machines telkens beantwoorden aan een heel specifieke vraagstelling, dus 'dedicated' zijn voor de producten van onze klanten, waarvoor zij zelf geen oplossing kunnen bedenken. Doordat wij in diverse industrieën actief zijn, hebben we opnieuw een belangrijk voordeel. We passen namelijk dikwijls technologieën toe die in de ene sector gangbaar zijn, maar die in een andere hun intrede nog niet hebben gevonden. Wij denken dus 'out of the box', waarbij die box dan de sector is", legt Rogiers uit.

 

RUIME COMPETENTIES

Precisie en een hoogwaardige afwerking van de mechanische onderdelen zitten bij Cadcamatic in de genen. Naast de mechanische engineering, gebeurt ook het elektrisch ontwerp en de programmering in eigen huis. Robotisering, implementatie van vision en schrijven van maatsoftware zijn voor hen dagelijkse kost.

 

STAPPENPLAN

“Om tot een goed werkende machine te komen, is het belangrijk dat de verschillende stappen van het ontwerpproces worden gerespecteerd. Wij gaan daarom sterk in dialoog met onze klanten, om zo elk detail dat voor hen belangrijk kan zijn, te weten te komen. Wij hebben ook een standaardmethodiek om onze klanten te betrekken in de ontwikkeling van de machine", zegt de zaakvoerder.

 

GARANTIE

Cadcamatic staat garant voor de goede werking van de gebouwde machines. Niet enkel bij levering, maar ook daarna. De service na verkoop garandeert wereldwijde ondersteuning, ongeacht de leeftijd van het toestel.

CADCAMATIC

CADCAMATIC

DE LEITEWEG 11
8020 OOSTKAMP
+3250288686
-