naar top
Menu
Logo Print

Simulatietool voor machineontwikkeling

B&R biedt nieuwe simulatietool voor modelgebaseerde machineontwikkeling
magazine

B&R heeft de simulatietool industrialPhysics geïntegreerd in zijn engineeringomgeving Automation Studio. Die 3D-simulatiesoftware vereenvoudigt de modelgebaseerde machineontwikkeling aanzienlijk. Ontwikkelaars kunnen CAD-data van machinecomponenten of volledige machines rechtstreeks in de simulatietool importeren. Vervolgens kunnen ze snel en eenvoudig een digital twin genereren voor het ontwikkelen en testen van de machinesoftware. Digitale tweelingen zijn de sleutel tot efficiëntie voor wat betreft softwareontwikkeling en de virtuele inbedrijfstelling van een machine.

industrialPhysics genereert digitale tweelingen uit CAD-data. Die data worden geïmporteerd in STEP-formaat. Dat maakt het gebruik mogelijk van belangrijke eigenschappen van het CAD-ontwerp, zoals massa en dichtheid. Omdat de simulatietool geïntegreerd is met Automation Studio, kunnen ontwikkelaars het virtuele model van de machine direct op de PC draaien en verbinding maken met de controller.
De simulatietool maakt het mogelijk om het fysieke gedrag van de machine realtime te bekijken. Ontwikkelaars kunnen de materiaalstroom door de lijn simuleren en potentiële botsingen vroeg genoeg identificeren om eenvoudige correcties te kunnen aanbrengen.

Het machinemodel laat zich ook bekijken met VR of AR headsets. Zo werken ontwikkelaars direct met de gesimuleerde machine, zonder afleiding. Procesevaluatie kan tijdens de simulatie. AR biedt het extra voordeel dat het model ter plaatse in de echte omgeving te bekijken is.

B&R

B&R

+3292325001
+3292324007