naar top
Menu
Logo Print

SCHUNK PRESENTEERT ZIJN UITGEBREID GRIJPERPORTFOLIO

Schunk toont op Indumation 2019 onder meer zijn PGN-plus-E, de eerste elektrische grijper met multi-tandleiding, digitale besturing en 24 V aandrijving. Die is via digitale I/O te besturen voor een eenvoudige inbedrijfstelling en een snelle integratie in bestaande systemen. Eveneens gedemonstreerd wordt de EMH, een elektrisch aanestuurde permanente magnetische grijper voor het energiezuinig behandelen van ferromagnetische werkstukken. De EMH heeft volledig ingebouwde elektronica en is eenvoudig te bedienen via de digitale I/O zodat er noch ruimte in de schakelkast noch een extern besturings­elektronica­systeem nodig is.

PGN-plus-E met IO-Link
De PGN-plus-E met IO-Link maakt flexibele processen mogelijk en
is eenvoudig in gebruik te nemen

24 V ELEKTRISCHE GRIJPER MET IO‑LINK

De recentste toevoeging aan de PGN-reeks, de PGN-plus-E, kreeg een verbeterde multitandgeleiding voor de aanpassing van hogere maximummomenten, een doorlopende smeermiddelzak in de geleidecontour en de beproefde wighaakkinematica met een hoge oppervlaktedekking in alle slagposities. De mechatronische universele grijper wordt aangedreven door een borstelloze DC‑servomotor. Daardoor is een permanent hoge processtabiliteit en een lange levensduur met minimale onderhoudsvereisten gegarandeerd. De nieuwe SCHUNK PGN-plus-E profiteert van een uniek accessoireprogramma. Bijna het hele spectrum van denkbare automatiseringstoepassingen kan met het universele modulaire grijpersysteem betrouwbaar worden beheerst.

Magnetische 24V grijper EMH
De compacte 24 V-magneetgrijper EMH laat zich eenvoudig bedienen via digitale I/O 

24 V PERMANENTE MAGNETISCHE GRIJPER

Het hoogtepunt in de 24 V-klasse grijpers is de EMH, een 24 V permanente magnetische grijper ontworpen voor geautomatiseerd laden en ontladen van bewerkingstools en handling van onbewerkte ferromagnetische materialen. De compacte magnetische grijper combineert de pluspunten van magnetische technologie met de voordelen van de 24 V-technologie. Omdat de elektronica volledig in de grijper is ingebouwd en deze zich uiterst eenvoudig via de digitale I/O laat bedienen, is er noch ruimte in de elektriciteitskast noch een elektronicasysteem met een externe besturing nodig. Dat helpt om kosten te besparen en minimaliseert de bedrading en de inspanningen bij de inbedrijfstelling. Om de procesbetrouwbaarheid te verhogen, geeft de grijper informatie over de magnetisatiestatus en de aanwezigheid van een werkstuk. Tegelijkertijd worden eventuele fouten via een leddisplay op de behuizing weergegeven. In tegenstelling tot magnetische grijpers is er bij deze grijpers geen onderhoudstijd tussen de activeringen, waardoor hoge cyclustijden zijn te realiseren.

SCHUNK INTEC

SCHUNK INTEC

INDUSTRIELAAN 4
9320 EREMBODEGEM
+3253853504
+3253836351