naar top
Menu
Logo Print

VINGER AAN DE POLS VAN DE DIGITALISERING

Derde editie 'Advanced Business & Industrial Software Summit'

ABISS is al aan haar derde editie toe en groeit gestaag qua aanbod, exposanten en thema's. Het is een eigenzinnig en origineel netwerk- en congresconcept, speciaal gemaakt voor wie de vinger aan de pols wil houden van de exponentiële digitaliseringscurve. “Een wake-upcall voor zij die reeds de eerste stappen in de digitalisering hebben gezet; een next-level mindset voor wie al even bezig is en zijn projecten wil evalueren en bijsturen", om het te zeggen met de woorden van managing director Karl D'haveloose.

 

IDEEEN, INZICHTEN EN INSTRUMENTEN

Karl D'haveloose: “We willen bezoekers van ABISS de nodige ideeën en inzichten verschaffen; instrumenten aanreiken waarmee ze goed beslagen de weg van Industrie 4.0 kunnen bewandelen. Partijen die al eerder aan de slag gingen met digitaliseringtechnologieën kunnen we op de beurs rechtstreeks in contact brengen met een van onze 65 technologiepartners, die het project in zijn actuele toestand kunnen helpen evalueren."

 

LEZINGEN

“Als opwarmertje kozen we voor Bart Lamot, innovation manager bij ICT GROUP. Hij presenteert het publiek een eerste evaluatie van de digitaliseringsgolf sinds I4.0. Hij maakt duidelijk welke van de vooropgestelde doelen vandaag al zijn bereikt en op welke vlakken we nog een eind te gaan hebben. Ook overloopt hij wat er intussen aan de horizon is verschenen op het gebied van smart & digital." In de volgende sessies is er plaats voor use cases en inzichten van experten en van de future factories zelf, elk met een eigen specialiteit. “Reynaers Aluminium, bijvoorbeeld, maakt niet alleen duidelijk dat digitalisatie bepaalde businessopportuniteiten biedt, maar ook waartoe artificiële intelligentie zal leiden. Ook doet men uit de doeken hoe blockchaintechnologie kan bijdragen tot industriële procesoptimalisatie en tot aanpak van veiligheidsissues, wat bij IoT, Cloud en digitalisering wel eens uit het oog wordt verloren."

 

DISRUPTIEVE BEURS

Heel specifiek voor een digital event als ABISS is het disruptieve karakter. Ieder jaar veranderen de klemtonen én het aanbod. “We zijn gestart als een specifieke softwarebeurs, maar maken nu een transitie door naar artificiële intelligentie, virtual en augmented reality, machinelearning en vooral naar heel veel specifieke apps voor uiteenlopende productiegerelateerde bedrijven." 

 

WAT EXPOSANTEN ZEGGEN OVER ABISS ...

Thierry Van Eeckhout, Vice President Sales Digital Factory - Process Industries & Drives bij Siemens:
“We nemen voor de derde keer deel aan ABISS. Wat mij vooral opvalt in vergelijking met andere beurzen waar we de afgelopen jaren aanwezig waren, is dat de bezoekers uit de maak- en procesindustrie die we aan onze stand krijgen de beursvloer goed geïnformeerd betreden. Op ABISS krijg ik vooral vragen omtrent de implementatie van de digitale enterprise. Heel wat bedrijven zijn er dus al volop mee bezig, een bemoedigende gedachte. Voor ons als exposant betekent het dat we geleidelijk minder hoeven in te zetten op awareness en ons kunnen toeleggen op concrete, toepassingsgerichte vragen."

Eva Gobien, Business Development bij Cronos Groep:
“Vorig jaar was Cronos aan de Leie voor het eerst aanwezig op ABISS. Voor ons was dit een eerste test, maar ik moet zeggen dat het een schot in de roos was. ABISS is geen grote beurs, wel een nichebeurs gericht op nieuwe software en technologie-innovatie binnen de industrie. Wat van dit event een succes maakt, is volgens mij de combinatie van drie zaken. Ten eerste een publiek dat oprechte interesse heeft in producten of diensten en daarover zelf graag een gesprek aangaat. Ten tweede is de beurs niet te groot waardoor het publiek ook de tijd heeft om stil te staan bij elke stand. Ten slotte zal nu zeker wel het besef van de digitale transformatie en Industrie 4.0 doorgedrongen zijn dat zowel grote en kleinere bedrijven zich gaan informeren hoe technologie hen kan helpen en een competitief voordeel kan leveren."

 

WAT BEZOEKERS ZEGGEN OVER ABISS …

A&S Energie exploiteert een groenstroomcentrale in Oostrozebeke en had in de periode voorafgaand aan de eerste ABISS-beurs (september 2016) plannen voor de uitbating van een tweede centrale. De bouw is recent gestart en de opstart is voorzien voor begin 2020. Het management van de bestaande centrale zal voor een groot deel ook het beheer van de tweede centrale op zich nemen.
Franky Vanhinsberg, Hoofd Elektrisch Onderhoud en Instrumentatie bij A&S Energie:
“Aangezien het zorgvuldig rapporteren van de activiteiten en productiedata heel wat tijd in beslag nam, wisten we dat het opnemen van beide rapportages door één managementteam niet evident zou zijn. Toen we in september 2016 ABISS bijwoonden, gingen we voor een oplossing op zoek naar de meest geschikte leverancier in de streek. Die leverancier vonden we in FACTRY. Gewoonlijk besteedde ik wekelijks zo'n 10% van mijn tijd aan het verzamelen van de verschillende nodige rapportagedata.; zeg maar een halfuur per dag. Dankzij het uitgestippelde verbetertraject en de software van FACTRY kan ik die tijd herleiden tot enkele minuten per dag."

Hans FastenaekelsChief Technology Officer bij Groep Vyncke:
“De controlealgoritmes van industriële installaties zullen in de nabije toekomst voort geoptimaliseerd worden door gebruik te maken van slimme sensoren die een dieper inzicht verschaffen in het gedrag van de installatie zelf, en in de impact van operationele handelingen. Op termijn zal AI het mogelijk maken dat installaties zichzelf tunen en aanpassen aan wisselende omstandigheden. Dat zal nieuwe businessmodellen tot stand brengen. Met Vyncke willen we vandaag actief werken aan de installatie en het businessmodel van morgen. Ik bezocht vorig jaar ABISS en was aangenaam verrast door de veelheid aan bedrijven die focussen op IoT, AR, VR en AI. Een in omvang bescheiden maar uiterst doelgerichte beurs. Ik ben heel tevreden over dat initiatief en over onze contacten die eruit voortvloeiden."

 

EXPERT CLASSES

10 u. - 10.30 u. | Bart Lamot (ICT Group)

De nieuwe mogelijkheden van de digitale transformatie worden nu nog maar duidelijk en ze zijn al binnen het bereik van iedereen. Een bank starten via opensourcesoftware, reserveonderdelen printen, machine en deep learning ... Maar is het allemaal wel zo makkelijk? Is de toekomst aan de nerds, of is het voor iedereen?

10.30 u. - 11 u. | Wim Van der Borght (Reynaers Aluminium NV)

Reynaers Aluminium maakt standaard- en maatproducten voor particuliere, commerciële en industriële gebouwen. Door in te zetten op doorgedreven digitalisatie binnen de complete waardeketen werd de transitie gemaakt van een klassiek productiebedrijf naar een hightech organisatie.

11 u. - 11.30 u. | Wouter Gevaert (NMCT - Howest)

Bedrijven beginnen stilaan te beseffen dat ze artificiële intelligentie zullen moeten omarmen om concurrentieel te blijven. Wat is vandaag al mogelijk met AI en welke zijn de toekomstige evoluties?

11.30 u. - 12 u. | Paul Peeters (Agoria)

Een productiebedrijf kan quasi onmogelijk continu op de hoogte blijven van alle recente technologische doorbraken op het gebied van digitalisering. Factory of the Future worden of blijven vereist samenwerking met partners. Cocreatie wordt uiterst belangrijk.

14 u. - 14.30 u. | Thomas Marckx (Theledger.be)

De mogelijkheden en kansen van blockchain worden steeds concreter.

Hoe kan de industrie zichzelf voorbereiden om de veranderingen van deze paradigmaverschuiving te omarmen?

14.30 u. - 15 u. | Hans Fastenaekels (Vyncke)

De nieuwe generaties biomassacentrales zullen evolueren naar slimme installaties met behulp van IIoT en AI. Bedrijfsmodellen passen zich aan.

15.30 u. - 16 u. | Ulrich Seldeslachts (LSEC)

Bij het overschakelen naar digitaal denken vele bedrijven niet meteen aan cybersecurity. Een risicogebaseerde aanpak en een controlesysteem zijn fundamentele vereisten voor elk digitaal platform. Enkele praktische richtlijnen helpen u op weg.

 

VOOR WIE IS ABISS?

  • C-levels, eigenaars en algemeen management van kmo's en grote bedrijven;
  • Procesverantwoordelijken (productie, maintenance, procurement, engineering, planning, R&D, quality, SCM, warehousing, safety, IT, HR);
  • Verantwoordelijken voor IT, cybersecurity.

 

PRAKTISCHE INFO

Wanneer?

4 oktober 2018 (9 - 17 u.)

Waar?

Kortrijk Xpo

Toegang

Registreer gratis uw beursbezoek en deelname aan de expert classes (waarde € 150 p.p.) via www.abissummit.eu

ABISS

ABISS

KORTRIJKSESTEENWEG 198
8530 HARELBEKE
+3256213032
+3256257141