naar top
Menu
Logo Print

Veiligheidsschakelaar beschermt zoopersoneel

Dierentuin Münster past industriële veiligheidstechniek toe in dierenverblijven
magazine

In de overdekte dierentuin van Münster wordt de veiligheidsschakelaar CET gebruikt voor de beveiliging van het tijgerverblijf. Een elektrohydraulische sluitinstallatie dwingt de dierverzorger tot een systematische handelwijze voordat hij de kooi of het buitenverblijf kan betreden. Om het buitenverblijf te kunnen betreden, lokken de medewerkers de dieren het binnenverblijf in. Vervolgens is de bediening van de beveiligingsinstallatie met de zogenoemde terreinsleutel mogelijk. In de sluis en vóór de deur die naar het buitenverblijf voert, bevindt zich een grendel met de veiligheidsschakelaar CET, die alleen kan worden geopend wanneer alle andere gesloten zijn. Door het sluiten wordt in een cilinder druk opgebouwd. Voldoende druk veroorzaakt een impuls, die ook de optische indicatie van de vergrendelingsstatus aangeeft: groen betekent vrijgave. Wanneer de indicaties voor beide grendels groen zijn, kan de deur naar buiten met een sleutel worden vrijgegeven en geopend. Aanvullend moet de dierverzorger zich via een monitor ervan overtuigen, dat beide tijgers daadwerkelijk in de binnenverblijven zijn en de grendels gesloten zijn. Er is slechts één terreinsleutel zodat een tweede verzorger de deur niet abusievelijk kan openen. De medewerker, die het dierenverblijf reinigt, draagt de sleutel bij zich. In geval van nood kunnen door middel van de sleutelschakelaar de veiligheidsfuncties van het dierenverblijf buiten bedrijf worden gesteld.

EUCHNER

EUCHNER

VISSCHERSBUURT 23
3356 AE PAPENDRECHT
+31786154766
+31786154311
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

  Zekerheid is niet zichtbaar, maar goed om te ervaren.

Het ontwerp en het ontwikkelen van schakelapparatuur voor het beheersen van een verscheidenheid aan processen in machinebouw en plant engineering is onze core business.

Centraal staat: Safety First
.

Veiligheid staat bij EUCHNER de laatste decennia hoog in het vaandel. Veiligheidstechniek ter bescherming van mensen en machines, maar ook ter verbetering van productieprocessen. Veiligheidssensoren die machinebewegingen op een betrouwbare wijze kunnen onderbreken hebben hun waarde op lange termijn bewezen. Zij vertegenwoordigen een belangrijk deel van het huidige productassortiment.

Ervaar: More than Safety
.

De productgroepen Automation, Safety en ManMachine vloeien steeds meer in elkaar over. Één ding hebben ze namelijk gemeen: de sensoren zijn betrouwbaar én veilig. Maar bovenaan staat altijd de individuele functionaliteit, vandaar: More than Safety.

  •