naar top
Menu
Logo Print

Euchner brengt safety naar een hoger plan

Met de laatst ontwikkelde veiligheidsproducten brengt EUCHNER safety oplossingen welke toegevoegde waarde leveren voor de volgende generatie machines. De producten zorgen behalve voor kwaliteit, flexibiliteit en efficiëntie in de veiligheidscircuits ook voor makkelijkere installatie en integratie. Voor de gebruiker worden extra mogelijkheden gecreëerd in de vorm van signalering, eenvoudiger onderhoud en service. Zo heeft de MGB2 Modular de beschikking over een ProfiNet/ProfiSafe interface, waaraan in totaal 6 sluitsystemen kunnen worden aangesloten. Hierdoor wordt een installatie kostengunstiger.

Euchner brengt safety naar een hoger plan

MGB2 Modular systeem

 

Het MGB2 Modular systeem is een doorontwikkeling van de al zeer succesvolle MGB ProfiNet serie en is, zoals de naam reeds doet vermoeden, volledig modulair van opbouw. De klant bepaalt hoeveel van de 6 mogelijke drukknop posities worden bezet en zelfs in een reeds bestaande installatie kan worden gekozen voor het toevoegen van een extra besturingsfunctie. Dit kan door uitwisseling van de drukknopmodules, waarvan veel verschillende uitvoeringen leverbaar zijn. Ook is het mogelijk een module met een M12 connector op de voorzijde toe te passen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een toestemmingschakelaar aan te sluiten, zodat met geopende afscherming instel- of reinigingswerkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd.

Het MGB2 Modular systeemDe busmodule wordt òf direct aangesloten op het sluitsysteem òf met behulp van een kabel voorzien van M12 connectoren. Er is de keuze om de 6 sluitsystemen met één aansluitpunt te verbinden of ze te verdelen over twee aansluitpunten. Het MGB2 systeem wordt geconfigureerd met behulp van de Siemens TIA portal, waarvoor ook GSDM files worden meegeleverd. Hiermee kan ook zonering worden aangebracht binnen een installatie, dus in principe kan ieder sluitsysteem een andere zone beveiligen. Alle modules zijn onder spanning uit te wisselen, waarbij de module met een noodstop natuurlijk wel zorgt voor een afschakeling van de zone. Al met al een zeer flexibel systeem dat veel extra netwerk mogelijkheid biedt. Zo kan de MGB2 Modular worden gekoppeld aan een VPN netwerk. Via een webserver kunnen de MGB2 sluitsystemen real time worden bewaakt en uitgelezen. Tevens kan al deze informatie worden gelogd, waardoor eventuele storingen achteraf kunnen worden geanalyseerd.

Dit alles appelleert ook aan de eisen die Industry 4.0 stelt aan de toe te passen componenten, maar het belangrijkste blijft de hoge kwaliteit en het veiligheidsniveau van deze serie veiligheidsproducten van EUCHNER. Met de MGB2 Modular wordt voldaan aan PLe , mits op de juiste wijze opgenomen in het veiligheidscircuit, zelfs met 6 sluitsystemen kan nog steeds aan PLe worden voldaan.

MGB2 Modular systeemHet MGB2 Modular systeem heeft naast hierboven beschreven toegevoegde waarde ook nog eens een mechanische upgrade gekregen, waardoor het nog robuuster is geworden. De systemen komen met groot gemak door de mechanische destructieve tests die erop los worden gelaten. De MGB2 systemen vinden hun toepassing in logistieke systemen, robotcellen en vele andere productielijnen.

Klik hier voor MGB2 specificaties

Klik hier voor MGB2 documentatie

EUCHNER

EUCHNER

VISSCHERSBUURT 23
3356 AE PAPENDRECHT
+31786154766
+31786154311
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

  Zekerheid is niet zichtbaar, maar goed om te ervaren.

Het ontwerp en het ontwikkelen van schakelapparatuur voor het beheersen van een verscheidenheid aan processen in machinebouw en plant engineering is onze core business.

Centraal staat: Safety First
.

Veiligheid staat bij EUCHNER de laatste decennia hoog in het vaandel. Veiligheidstechniek ter bescherming van mensen en machines, maar ook ter verbetering van productieprocessen. Veiligheidssensoren die machinebewegingen op een betrouwbare wijze kunnen onderbreken hebben hun waarde op lange termijn bewezen. Zij vertegenwoordigen een belangrijk deel van het huidige productassortiment.

Ervaar: More than Safety
.

De productgroepen Automation, Safety en ManMachine vloeien steeds meer in elkaar over. Één ding hebben ze namelijk gemeen: de sensoren zijn betrouwbaar én veilig. Maar bovenaan staat altijd de individuele functionaliteit, vandaar: More than Safety.

  •