naar top
Menu
Logo Print

Revolutionaire PROFINET Tool

Permanente monitoring en adhoc diagnose en commissioning
magazine

Helmholz Benelux vertegenwoordigt sinds 1 april het Italiaanse bedrijf CSMT in de Benelux, een onderdeel van de Universiteit van Brescia. CSMT ontwikkelde een revolutionaire diagnosetool voor PROFINET Troubleshooting en Commissioning. Die is volledig gebaseerd op software en laat zich op elke pc installeren.

De functionaliteit van de diagnostool is gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring, meer dan 1.000 service-inzetten, audits en afname-inspecties.

Er zijn oplossingen voor twee toepassingen. Eén voor permanente monitoring en een voor adhoc diagnose en commissioning. Permanente monitoring zorgt voor overzicht omtrent de kwaliteit en beschikbaarheid (OEE) van PROFINET-installaties. De adhoc oplossing is met name geschikt voor troubleshooting en voor het bepalen van de kwaliteit van het netwerk bij oplevering. Een uitgebreid rapport met de meetresultaten maakt onderdeel uit van deze oplossing.
Sinds 2010 zijn een groot aantal plants van beroemde Italiaanse autoproducenten geïnspecteerd met de tool. Ook grote machinebouwers gebruiken die, met name voor het maken van een PROFINET commissioning rapport.

CSMT, de Universiteit van Brescia, zien Helmholz als een partij waarmee zij volgende ontwikkelingsstappen willen zetten op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Op basis van big data zal kunstmatige intelligentie ervoor gaan zorgen dat gebruikers van de tool extra ondersteund worden in het nog sneller oplossen van storingen.

Helmholz Benelux organiseert in de komende tijd verschillende workshops om kennis te maken met deze krachtige PROFINET tools. Meer informatie hierover en over de tools vindt u op www helmholz-benelux.eu.

SYSTEME HELMHOLZ BENELUX

SYSTEME HELMHOLZ BENELUX

+31854010710
+31854010719