naar top
Menu
Logo Print

MiR & e-series bij Gibas

Twee primeurs voor Gibas Automation op indumation.be
magazine

Op Automatica 2018 presenteerde cobotmarktleider Universal Robots haar nieuwste generatie cobots: de e-series. Sinds kort zijn ze ook in de Benelux te koop en dus heeft Indumation een primeur. De UR3e, UR5e en UR10e zijn tijdens Indumation in actie te zien op de stand van Gibas Automation in hal 5 op stand 34. Ook vindt de bezoeker er voor het eerst de MiR 500, een autonome mobiele robot voor het vervoer van pallets.
Op stand 34 in hal 5 toont Gibas Automation voor het eerst de nieuwe e-series van Universal Robots. Net als hun vertrouwde voorgangers hebben de cobots een payload van respectievelijk 3, 5 en 10 kg. De e-series is echter gebruikersvriendelijker, sneller, nauwkeuriger en veiliger. Zo is de gebruikersinterface geoptimaliseerd om hem met slechts enkele klikken in bedrijf te hebben. Daarnaast voorziet een snellere processor in snellere regelkringen en dus een hogere nauwkeurigheid. Meer processorkracht betekent ook dat gelijktijdig nog meer plug & play systemen gekoppeld kunnen worden – variërend van vision tot ERP - die het UR+ ecosysteem rijk is. Tot slot beschikt de e-series standaard over een geïntegreerde krachtsensor en hebben de cobots standaard 17 veiligheidsfuncties aan boord. Dit resulteert in meer flexibiliteit voor meer veilige toepassingen en een gemiddelde terugverdientijd van 1 tot 2 jaar.
Logistieke primeur van Mobile Industrial Robots
Een tweede primeur op de stand van Gibas Automation is de autonome mobiele robot MiR 500 van Mobile Industrial Robots, met een payload van 500 kg, voor het automatiseren van de zwaardere interne logistiek. Bijvoorbeeld het autonoom verplaatsen van europallets en kratten. Ook de kleinere MiR100 en MiR200 zijn van de partij, alsook de Hook varianten voor het autonoom transporteren van karretjes, en aanvullende flexibele automatiseringsproducten zoals de twee- en driepuntsgrijpers van Robotiq en het Pickit 3D-visionsysteem.

GIBAS AUTOMATION

GIBAS AUTOMATION

+31885406000
-