naar top
Menu
Logo Print

PILZ INTRODUCEERT NIEUWE
VEILIGHEIDSLASERSCANNER PSENSCAN

PRODUCTIEVE OMGEVINGSBEWAKING ALS VEILIGE TOTAALOPLOSSING

De nieuwe veiligheidslaserscanner PSENscan van Pilz biedt een tweedimensionale ruimtebewaking met een openingshoek van 275 graden en een gevarenzone van maximaal 5,5 meter. De veiligheidslaserscanner kan geïntegreerd worden in de meest uiteenlopende toepassingen, maar kan vooral gebruikt worden voor de stationaire beveiliging van gebieden. In combinatie met andere Pilz-producten biedt het toestel een veilige totaaloplossing.

PSENscan

BEVEILIGING VAN GEVARENZONES

Met jarenlange ervaring op het gebied van opto-elektronische sensoren is Pilz een competente partner voor veiligheidslaserscanners. Pilz biedt een totaaloplossing van sensortechnologie tot besturings- en aandrijftechniek en visualisatie. Of het nu stationaire of mobiele beveiliging is, van gevarenzones of toegangscontrole, de veiligheidslaserscanner PSENscan biedt de optimale oplossing voor elke toepassing. Hij biedt tweedimensionale omgevingsbewaking met een openingshoek van 275 graden en een gevarenzone van maximaal 5,5 meter en een waarschuwingszone tot 40 meter. Daarbij kunnen beschermde velden en waarschuwingsvelden vrij gedefinieerd worden en aan de structurele omstandigheden worden aangepast. Hierdoor kunnen de veiligheidslaserscanners eenvoudig geïntegreerd worden in de meest uiteenlopende toepassingen. Ook is de PSENscan vochtbestendig!

VEILIGHEID

Toepassingen waarbij sprake is van interactie tussen mens en machine, stellen hoge eisen qua veiligheid. Die veiligheid moet gegarandeerd zijn en is onontbeerlijk. In vele gevallen is een flexibele oplossing nodig om de toegang tot zulke gevarenzones in de meest uiteenlopende toepassingen te waarborgen. PSENscan helpt bij het garanderen van die veiligheid, hij kan detecteren wanneer iemand een gevarenzone nadert of betreedt. Het toestel kan voorkomen dat de gevaarlijke beweging opnieuw op gang komt. Zo zal de gevaarlijke beweging bij het betreden van een waarschuwingsveld gecontroleerd afgeremd worden; bij het betreden van de gevarenzone wordt die gevaarlijke beweging gestopt.

FLEXIBELE OPLOSSING VOOR UW TOEPASSING

PSENscan2Alleen, in serie of in combinatie met andere producten: de PSENscan veiligheidslaserscanners bieden een oplossing op maat voor elke toepassing. Maximaal drie veiligheidszones kunnen gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar bewaakt worden. De veiligheidsafstanden van de installatie kunnen worden geoptimaliseerd. Het resultaat is een hogere productiviteit van de installatie en een verbeterde ergonomie van de installatie, terwijl een optimale veiligheid gegarandeerd wordt. De PSENscan heeft een geïntegreerd bedieningsdisplay dat aangeeft welke zone actief is en vanuit welke richting deze betreden wordt. Hij kan aangesloten worden op veiligheids-PLC PSS 4000, veiligheidsrelais PNOZsigma, configureerbare besturing PNOZmulti en third-party, via de OSSD-uitgang. Qua prijs-kwaliteitverhouding ligt dit product zéér goed in de markt. Vraag het bezoek van onze Sales Engineer, hij geeft u graag een demonstratie van de werking van het product.

VOORDELEN PSENSCAN
• Zeer gebruiksvriendelijke configuratiesoftware
• Vrij configureren van de gevaren- en waarschuwingsvelden;
• Geïntegreerd bedieningsdisplay dat aangeeft welke zone actief is en vanuit welke richting deze betreden wordt;
• Eenvoudige montage en uitlijning van de scanner;
• Qua prijs-kwaliteitverhouding ligt dit product zeer goed in de markt. 

PILZ

PILZ

POORTAKKERSTRAAT - 2E VERDIEP 37 //0201
9051 SINT-DENIJS-WESTREM
+3293217570
+3293217571
www.pilz.be