naar top
Menu
Logo Print

Weg werf: de Rittal fabriek in Haiger is zo goed als af!

Van bouwterrein tot binneninrichting
magazine

Niet Shanghai noch Chicago, maar Haiger wordt de Rittal vestiging van de toekomst. De bevoegde instanties hebben het gebouw in Haiger grondig gecontroleerd op veiligheid, brandveiligheid en vluchtwegen, en de laatste werfhekken en kranen worden er stilaan verwijderd. Rittal Haiger is niet langer een bouwwerf. Na het Rittal Innovation Center en het Global Distribution Center, kan nu dus ook het nieuwe fabrieksgebouw officieel openen.

Klaar betekent echter niet meteen helemaal af. Nu start de binneninrichting van de fabriek, die de meest moderne site voor de productie van schakelkasten zal worden. “Meer dan 100 hightech machines en systeemcomponenten worden geïnstalleerd, alvorens de productie van start kan gaan. Dat is de volgende gigantische opdracht die ons team zal aanpakken”, zegt Managing Director Production Carsten Röttchen.

Samen met het Rittal Innovation Center en het Global Distribution Center wordt Haiger de voorbeeldvestiging voor de toekomst. In totaal zullen er bijna 1.000 medewerkers tewerkgesteld zijn. Rittal investeert meer dan 250 miljoen euro in de Duitse regio, maar het is een investering die loont: nog in 2018 zal op een oppervlakte van 24.000 vierkante meter de productie worden opgestart. Vanaf 2019 zullen dagelijks circa 9.000 schakelkasten van de band lopen.

RITTAL

RITTAL

+3293539111
+3293556862