- 03 februari 2017
- | Bron: Foodprocess
Twee nieuwe Food Factories of the Future
Twee nieuwe Food Factories of the Future Award voor Nuscience en Rousselot Ons land telt vijf nieuwe fabrieken van de toekomst, waaronder twee agrovoedingsbedrijven. Het prestigieuze label ging naar gelatine- en collageenproducent Rousselot uit Gent en veevoederfabrikant Nuscience uit Drongen. Chris Mercier (COO Nuscience) en Guido Vanderstappen (managing director Rousselot) kregen de award uit handen van Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen en Flanders' FOOD. Rousselot heeft binnen de internationale holding de status van Europees competentiecenter en referentiefabriek. In Gent werken in totaal een 20-tal R&D- en 120 productiemedewerkers, die zorgden voor meerdere technologische doorbraken. De voorbije vijf jaar is het bedrijf er bovendien in geslaagd een stijgend productievolume te realiseren, terwijl het energieverbruik gereduceerd werd van 15 MWh naar 10 Mwh. Nuscience heeft in 2015 een gloednieuwe ‘specialiteiten’-fabriek in gebruik genomen, die ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.