naar top
Menu
Logo Print
28/02/2018 - REDACTIE

SPRAAKMAKENDE INTERVIEWS

OVER DE TOEKOMST VAN ONZE MAAKINDUSTRIE

In deze rubriek bundelen we de gesprekken die we hadden met vooraanstaande leden van onze maakindustrie. In elk van die verhalen polsen we met name naar een visie op de toekomst. Waar liggen de opportuniteiten? Welke zijn de mogelijke gevaren?

 

Dirk Torfs
Dirk Torfs

OOK ONZE KMO'S MOETEN DURVEN INVESTEREN

Het is ondertussen al bijna vier jaar dat Flanders Make - het strategische onderzoekscentrum voor de maakindustrie - onderzoek programmeert, uitvoert en de symbiose vormt tussen bedrijven en de diverse onderzoekscentra rond de maakindustrie die het Vlaamse landsdeel rijk is. Vanuit haar bird's-eyeperspectief is de organisatie dan ook ideaal in staat om een visie te leveren over enkele hete hangijzers. We hadden een gesprek met algemeen directeur Dirk Torfs op de rol van Flanders Make, over Industrie 4.0 en digitalisering, maar ook en vooral over uw kansen in deze snel evoluerende markt.

Leo Van de Loock
Leo Van de Loock

HET IS AANPASSEN OF UIT DE MARKT VERDREVEN WORDEN

De evolutie naar Industrie 4.0 is door de Vlaamse regering aangeduid als een van de zeven belangrijke maatschappelijke transformaties. Elk van die transformaties kreeg een eigen transitiemanager, voor Industrie 4.0 is dat Leo Van de Loock. Hoog tijd voor zijn visie op de impact van deze evolutie op uw bedrijfsvoering.

Fanny Deliège en Renauld Delhaye
Fanny Deliège en Renauld Delhaye

INDUSTRIE 4.0, WANNEER AUTOMATISERING JOBS CREEERT

L'Agence du Numérique (AdN) is een naamloze vennootschap van publiek recht dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de digitalisatie in Wallonië. Het AdN is verantwoordelijk voor het monitoren van technologische innovaties en praktische toepassingen in de industrie en het coördineren van operationele acties en communicatie naar de industrie. Deze rol beantwoordt aan het digitale strategische programma Digital Wallonia dat door de Waalse regering werd goedgekeurd in 2015. We spraken met Renaud Delhaye (senior expert) en Fanny Deliège, die de leiding heeft over het 'Made Different'-programma.

Peter Claeys
Peter Claeys

INDUSTRIELE ELEKTRICITEIT WORDT IN TOENEMENDE MATE SPECIALISTENWERK

Onze productiebedrijven zijn in een snel tempo aan het veranderen, dat hoeven we u niet te vertellen. Ook de bedrijven die onze installaties plaatsen, moeten met deze evoluties mee, anders worden ze genadeloos uit de markt geduwd. Wij hadden een gesprek met Peter Claeys van Volta, de nationale koepelorganisatie die de belangen van elektrobedrijven behartigt. Hoe kijkt zij aan tegen de hete hangijzers uit onze sector?

BELGIE STAAT AAN DE TOP

Paul Peeters
Paul Peeters

We mogen best wat trotser zijn op ons land, dat is zowat de rode draad door de visie van Paul Peeters, bij Agoria de stuwende kracht achter het Factories of the Future-programma. We polsten hem over hypes en evoluties, over mens en machine, over onze bescheiden volksaard en over onze positie op Europees vlak.