naar top
Menu
Logo Print

VAN EECKHOUDT MACHINEBOUW

60 jaar ervaring tot uw dienst

Van Eeckhoudt is al jarenlang een gevestigde waarde in verschillende industrietakken. De firma uit Wolvertem werd in 1955 door Frans Van Eeckhoudt opgericht om productiebedrijven in de omgeving te ondersteunen met onderdelen en productieoplossingen op maat. Daarnaast was het ook mogelijk om herstellingen te laten uitvoeren op industriële machines én werden er metalen trappen, leuningen en bordessen geproduceerd. In 1988 namen Jan en Luc Van Eeckhoudt het roer over van hun vader en werden de activiteiten uitgebreid. Naarmate de jaren vorderden kreeg de machinebouw een steeds grotere focus in het bedrijf. Een eigen studiebureau van 6 engineers werkt dagelijks aan maatoplossingen voor de klanten.

 

Van Eeckhoudt biedt oplossingen op maatUITEENLOPENDE ACTIVITEITEN

De activiteiten van Van Eeckhoudt zijn zeer uiteenlopend. Van wooninterieur, inox zwembaden tot industriële automatisatie op maat. De rode draad door deze activiteiten is inox, want 80% van wat er verwerkt wordt, gebeurt in dat materiaal. Om al deze uiteenlopende projecten te kunnen realiseren beschikt Van Eeckhoudt over een uitstekend team van maar liefst 40 experten. Zij helpen iedere klant met veel enthousiasme en een uitgebreide kennis.
Klanten van Van Eeckhoudt komen uit diverse industrietakken: van de farmaceutische sector, petrochemie en voedingsindustrie tot collega machinebouwers die onderdelen bestellen bij Van Eeckhoudt, maar ook particulieren die 1 maatstuk nodig hebben.

 

Van Eeckhoudt produceert zelfs inox zwembaden
Van Eeckhoudt produceert zelfs inox zwembaden

DIEPGAANDE STUDIE

Voordat er kan worden geproduceerd en geconstrueerd, wordt er bij Van Eeckhoudt steeds een studie uitgevoerd zodat problemen zoveel mogelijk vooraf vermeden kunnen worden. Die studie verloopt zeer diepgaand: met 3D-tekeningen die steeds worden besproken met de klant. Dit zorgt ervoor dat de klant te aller tijde inspraak heeft tijdens het ontwerp en de productie.
Alle uitvoeringen zijn van de hoogste industriële kwaliteit en worden in samenspraak met de klant ontworpen. Vervolgens construeert Van Eeckhoudt die volledig van a tot z. Daarbij worden enkel hoogwaardige materialen gebruikt en kwaliteitscomponenten.

 

Automatisatieoplossingen behoren ook tot de expertise van Van EeckhoudtMACHINES VOOR ALLE TOEPASSINGEN

Na de ontwerpfase moet het project natuurlijk ook nog gebouwd worden. Ook dat kan worden uitgevoerd bij Van Eeckhoudt. Het bedrijf heeft daarvoor een volledig machinepark ter beschikking. Zo staan er lasersnijmachines, plooibanken, ponsmachines, draaibanken, freesmachines… Bovendien heeft de firma ook lassers en monteurs in dienst en beschikken we over een ruime stock aan basismaterialen.
Naast het ontwerpen en bouwen van volledige transport- en automatiseringssystemen kunnen klanten ook bij Van Eeckhoudt terecht voor op maat gemaakte onderdelen voor bestaande installatie- en productieoplossingen, machines op maat, robot-integratie en after sales service.

Van Eeckhoudt staat dan ook voor service en kwaliteit.

VAN EECKHOUDT

VAN EECKHOUDT

NIEUWENRODESTRAAT 53
1861 WOLVERTEM
+3215711288
+3215713317