naar top
Menu
Logo Print

Agoria helpt Vlaamse technologische KMO

Vlaamse overheid investeert 150.000 in pilootproject rond energiebesparing voor kmo's
magazine

In het kader van een pilootproject dat loopt tot augustus 2019 gaat een energiecoach van Agoria langs bij Vlaamse technologische kmo’s om hen energie te helpen besparen. Dat hebben Agoria en Vlaams energieminister Tommelein voorgesteld in het Europese hoofdkwartier van heftruckbedrijf Doosan, één van de zestig bedrijven die bezoek zullen krijgen van de energiecoach van Agoria.

Begeleiding in drie stappen
De coach adviseert en begeleidt, maar het bedrijf zelf neemt uiteindelijk de beslissingen. Het volledige traject omvat drie stappen. Eerst analyseert de coach ter plaatse de belangrijkste energiekosten en levert op basis van zijn bevindingen een voorstel van besparingsplan af. In dat voorstel ziet men welk besparingspotentieel in het bedrijf mogelijk is met de meest laagdrempelige energiebesparende technieken, welke investeringen die eventueel vergen en welke daarvan de terugverdientijd is. 

Daarna volgt de uitwerking van de gekozen maatregelen. Dit gebeurt aan de hand van kennis van aanbieders en via mogelijke typeoffertes, raamcontracten of partnerships. De coach helpt desgewenst bij het maken van keuzes en het plaatsen van bestellingen.
Tot slot adviseert de coach waar nodig om de vlotte installatie van de energiebesparende investeringen te garanderen. Als deze laatste in aanmerking komen voor premies of subsidies, begeleidt de coach bovendien bij de aanvraag daarvan.
De Vlaamse overheid investeert 150.000 euro in het project.

Lees het volledige bericht op de site van Agoria.

AGORIA

AGORIA

+3227067800
-