naar top
Menu
Logo Print

UITERST PRECIEZE INDUSTRIELE 2-IN-1 POSITIESENSOR

Microprecision introduceert nieuwe sensoren voor mechanische positiedetecties. De MP600 mechanische sensoren zijn ontworpen om niet één maar twee posities te detecteren. Deze reeks voorkomt de tijdverslindende afstellingen, onder meer te wijten aan schakelverschillen.


De MP600 mechanische sensoren hebben een breed temperatuurbereik, een repeteernauwkeurigheid < 5 μm en behuizingen met IP67-beschermingsgraad
De MP600 mechanische sensoren hebben een breed temperatuurbereik, een repeteernauwkeurigheid < 5 μm en behuizingen met IP67-beschermingsgraad

GEEN SCHAKELVERSCHIL

De afstand tussen de twee posities kan op maat van de toepassing van de gebruiker worden aangepast tussen 0,3 mm en 1,5 mm. De vaste NC- (normally closed) en NO- (normally opened) contacten worden geactiveerd zonder meetbaar schakelverschil. De repeteernauwkeurigheid is preciezer dan 5 µm. De aansluitkabel is leverbaar met M12-connector.


GEEN TIJDVERSLINDENDE AFSTELLINGEN MEER

Met de MP600 zijn tijdverslindende aanpassingen door het schakeleffect of de inschakeling van microschakelaars verleden tijd. Dat probleem komt met name voor bij remtoepassingen met luchtspleten en slijtagecontrole,of high- en lowlimitcontrol in procestoepassingen.


TOEPASSINGSBEREIK

Het unieke en gepatenteerde schakelmechanisme van de MP600-reeks is ontworpen voor laagspanningstoepassingen tot 30 VDC (20 tot 200 mA). Het werkt autonoom en is vlot in verschillende types en vormen van behuizingen onder te brengen. De behuizingen (alle met IP67- beschermingsgraad) zijn beschikbaar als M8 en M12 met pin of ballplunjer. Afhankelijk van de kabelkeuze is er qua werkingstemperatuur een bereik mogelijk tussen -40 °C en 130 °C. De bedoelde toepassingen situeren zich in de automatisering, procescontrole en OEM-industrieën die twee schakelaars voor positiecontrole vereisen. Dankzij zijn compacte afmetingen en precisie is de MP600 vlot inzetbaar voor homingdetectie in toepassingen met xyz-bewegingen.

VERCO

VERCO

RUE PROVENCIALE 291
1301 BIERGES
+3225124082
-
www.verco.be