naar top
Menu
Logo Print

Samen voor digitale transformatie

Siemens en partners breiden Smart Industry Readiness Index uit
magazine

De samenwerking beoogt de ontwikkeling van tools en oplossingen om de digitale transformatie van productiebedrijven te versnellen. Dat kan door de expertise te benutten van:
• EDB, het belangrijkste agentschap voor economische zaken van Singapore, focust op de ontwikkeling van de industrie en de uitbouw van ecosystemen om de industriële sectoren te transformeren en goede werkgelegenheidsmogelijkheden voor de Singaporezen te creëren
• McKinsey & Company, een wereldwijd toonaangevend managementconsultancybureau, zal fungeren als kennispartner steunend op zijn ervaring in het helpen van bedrijven bij het opnieuw ontwerpen van processen, het uitwerken van een technologisch stappenplan en het ontwikkelen van de vereiste organisatiecapaciteit.SAP, een wereldleider in bedrijfssoftware en digitale technologieën, zal productiebedrijven helpen intelligenter te worden met end-to-end procesflexibiliteit en bedrijfsinnovatie.
• Siemens biedt een uitgebreid en sectorspecifiek portfolio aan voor de digitale transformatie van de maak- en procesindustrieën met automatiseringsoplossingen, met industriële software, industriële communicatie- en beveiligingssystemen en industriële diensten, inclusief consultancydiensten.
• TÜV SÜD, een internationaal actieve test-, keurings-, certificerings- en trainingsonderneming, verzekert de veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid van I4.0-oplossingen.

In 2017 lanceerden EDB en TÜV SÜD de Smart Industry Readiness Index, een diagnostische tool waarmee bedrijven kunnen beoordelen hoe klaar ze zijn voor de slimme transformatie van hun productie. Die werd al op grote schaal toegepast in Singapore en wordt nu uitgerold in Indonesië, Thailand, India, de VS, Europa en Japan. Een volgende stap wordt een verbeterde index met een rekentool die helpt bij het identificeren en aanbevelen van prioritaire aandachtsgebieden en digitale initiatieven op basis van de individuele paraatheidsscore en actuele financiële prestaties.

SIEMENS

SIEMENS

+3225363077
+3225362290