naar top
Menu
Logo Print

VIL krijgt nieuwe Raad van Bestuur

Toetreding strategische partners versterkt organisatie
magazine

De nieuwe RvB van het VIL (Vlaams Instituut voor de Logistiek) telt maximum vijf logistieke dienstverleners, maximum vijf verladers of retailers en maximum vijf strategische partners. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) bekleedt een waarnemersfunctie.
De volgende bedrijven en hun mandatarissen werden verkozen voor een periode van vier jaar:

• Logistieke dienstverleners:
DHL (Danny Van Himste),
Katoen Natie (Dirk Lannoo),
H.Essers (Gert Bervoets),
ECS (Jef Huyben) en
Hospital Logistics (Eric Dewaet)

• Verladers:
Nike (Kurt Van Donink),
BASF (Wouter De Geest),
Pfizer (Danny Hendrikse)
Umicore (Geert Bens) en
Samsonite (Wim Baert)

• Strategische partners:
IMEC (Jan Adriaenssens),
VITO ( Peter Vercaemst) en
VLIR (Cathy Macharis)

Met de ondernemingen Umicore en Samsonite erbij dekt het VIL meerdere sectoren af. Nieuw zijn ook de strategische partners die meewerken aan het verwezenlijken van de VIL-doelstellingen en ambitie om van Vlaanderen de Europese draaischijf in de wereldwijde supply chain te maken: duurzaam, digitaal en wendbaar. Liesbeth Geysels, algemeen directeur van het VIL: “De toetreding van strategische partners is een versterking van onze organisatie. De kracht van het VIL heeft altijd gescholen in zijn sterk netwerk van bedrijven en partners en als cluster zal dat nog meer dan voorheen het geval zijn.”
Op foto v.l.n.r.: Jef Huyben (ECS), Kurt Van Donink (Nike), Danny Hendrikse (Pfizer), Eric Dewaet (Hospital Logistics), Danny Van Himste (DHL), Wim Baert (Samsonite), Dirk Lannoo (Katoen Natie)

VIL

VIL

+3232290500
+3232290510