7 november 2018

VAKINFORMATIE OVER FACTORY & PROCESS AUTOMATION

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxBelgische aanpak vindt Europese ingang

“Belgische bedrijven staan aan de top", dixit Paul Peeters van Agoria. Hoe het Factories of the Future-programma haar verovering van het buitenland aanvat, leest u hier. Daarnaast besteden we ook de nodige aandacht aan foutdetectie bij lagers. Dit voorkomt herhaalfouten en ongeplande stilstand.

Dieter Devriendt
bladmanager

BELGIË STAAT AAN DE TOP

We mogen best wat trotser zijn op ons land, dat is zowat de rode draad door de visie van Paul Peeters, bij Agoria de stuwende kracht achter het Factories of the Future-programma.
Volledig artikel lezen

TIJDIGE FOUTDETECTIE HOUDT LAGERS DRAAIENDE

Een vaakgehoorde verzuchting in onze productiebedrijven is: 'Het zijn altijd die vervloekte lagers die stukgaan'. Maar vooraleer we schieten op de pianist, moeten we toch een en ander in een juiste context plaatsen.
Volledig artikel lezen

EEN GECOÖRDINEERD CONCEPT

160pxBeveiligingsoplossingen voor de bouwmaterialenindustrie

Voor de Ierse CRH Group, 's werelds tweede grootste leverancier van bouwmaterialen, is arbeidsveiligheid een "strategische prioriteit".
Volledig artikel lezen

PRECISIEBEURS 2018

Op woensdag 14 en donderdag 15 november organiseert Mikrocentrum voor de 18e keer de Precisiebeurs in NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven. Dit evenement is uitgegroeid tot hét jaarlijkse trefpunt voor precisietechnologie, mechatronica en fijnmechanische technologie.
Lees meer

COMPACTE AFSTANDSSENSOR

160pxifm integreerde zijn optische PMD-sensoren in een compacte M18 bouwvorm. Met laserlicht en lichtlooptijdmeting bepaalt de PMD OGD Cube nauwkeurig de exacte afstand tot een object.
Lees meer

NIEUWE GROOTTE GLADDE MOTOREN

160pxDe nieuwe motorgrootte 71 met glad oppervlak is beschikbaar met drie vermogens: 0,12 kW, 0,18 kW en 0,25 kW. De efficiëntieklasse IE3 garandeert energiezuinigheid.
Lees meer

E-CALCULATIETOOL UITGEBREID

160pxApex Dynamics breidde zijn online calculatietool uit met nieuwe servo- en stappenmotoren. Met het designtool kun je zonder inloggen via een paar handige klikken de optimale configuratie samenstellen en de tekeningen downloaden.
Lees meer

NIEUWE MODULAIRE VERGRENDELUNITS

160pxOok ogenschijnlijk eenvoudige producten kunnen door middel van re-engineering goedkoper worden. Dat bewijst Magnet Schultz (MS) - specialist wanneer het gaat om oplossingen door middel van elektromagneten - met de nieuwe G SC X vergrendelunits.
Lees meer

FLANDERS MAKE OP NIEUWE LOCATIE

Op 1 november verhuisde Flanders Make van de locatie bij KU Leuven naar een nieuwe vestiging in het hartje van het Wetenschapspark. Daar zijn niet alleen nieuwe kantoren voorzien maar ook nieuwe onderzoekslabo's.
Lees meer

EERSTE SUMMIT ROND LICHTGEWICHT OP HANNOVER MESSE

In 2019 organiseert het Duitse Ministerie van Economische Zaken de allereerste top van Hannover Messe over lichtgewicht constructies. De top voor politieke, industriële en R&D leiders, die op 2 april zal worden gehouden, zal lichtgewicht ontwerp en bouw als een competitieve factor bekijken en strategieën verkennen om het te bevorderen als een belangrijke faciliterende technologie.
Lees meer

http://motioncontrol.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Belgische aanpak vindt Europese ingang

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be