04 maart 2019


VAKINFORMATIE OVER FACTORY & PROCESS AUTOMATION

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxIndumation.be brak records

In deze online editie van het vakblad Motion Control blikken we nog een laatste keer terug op Indumation.be dat in 2019 records brak. De bezoekersaantallen stegen, net als het aantal Factories of the Future die voor het eerst werden bekroond op de beurs. Daarnaast kijken we ook uit naar Machineering 2019 eind maart.

Dieter Devriendt
bladmanager

RECORDEDITIE INDUMATION.BE

Op het einde van de 5e editie van Indumation.be klokte de organisatie af op 9.076 professionele bezoekers. Bovendien mocht de beurs nog eens 1.338 studenten uit de 3e graad technisch onderwijs verwelkomen.
Lees meer

DIT ZIJN DE FACTORIES OF THE FUTURE 2019

 VIDEOOp de eerste avond van Indumation.be in Kortrijk ontvingen 10 nieuwe bedrijven hun Factory of the Future Award uit handen van minister-president Geert Bourgeois. Tijdens deze vijfde editie traden BMT Aerospace (Oostkamp), Bosch (Tienen), Colruyt Group Fine Food (Halle), Duracell (Aarschot), Janssen (Geel), Lavetan (Turnhout), Mirion Technologies (Olen), Niko Group (Sint-Niklaas), Materialise (Leuven) en RF-technologies (Oosterzele) toe tot het selecte clubje. Motion Control was er bij op 6 februari en vroeg enkele winnaars uit de technologische industrie om een reactie.
Video

MACHINEERING 2019: EEN TOTAALBEURS

Nog een klein beetje wachten en dan is het zover: de eerste Machineering-beurs gaat van start. Organisator Invent Media liet MTMS-Machineering de laatste jaren steeds meer evolueren richting een totaalbeurs waar de klassieke bewerkingstechnologieën zoals plaatbewerking en verspaning nog altijd volop aan bod komen, maar waar ook de stadia daarvoor en daarna ruim aandacht krijgen.
Volledig artikel lezen

ROADSHOW LANGSHEEN FACTORIES OF THE FUTURE

Ons land telt sinds februari alweer tien nieuwe Factories of the Future. Dat brengt de teller na vijf jaar op dertig. Benieuwd hoe zo'n fabriek er vanbinnen uitziet? Deze roadshow is uw kans om ter plaatse de aanpak van de awardwinnaars te bekijken, met hen in dialoog te gaan en uw eigen uitdagingen te toetsen aan hun ervaring.
Lees meer

TAXCUT IN PLAATS VAN TAXSHIFT

De omzet in de technologische industrie is vorig jaar met 0,9 procent gestegen. Het gaat om een duidelijke groeivertraging ten opzichte van 2017, toen de omzet nog met 3,7 procent toenam.
Lees meer

SUPERSNELLE INBEDRIJFSTELLING JVL MOTOREN

160pxDe ServoStep motoren van JVL zijn 'alles-in-één', met naast de motor ook de drive en controller, de absoluut multiturn encoder, PLC en Ethernetswitch. Door alle componenten in deze ene behuizing te integreren, zijn de afmetingen van de besturingskast te minimaliseren en dalen de (exploitatie)kosten.
Lees meer

GEBUNDELDE KRACHTEN VOOR BESTE INDUSTRIËLE EXPERTISE

Schneider Electric en Rexel België tekenden een overeenkomst om hun samenwerking op het gebied van industriële expertise te versterken en zo hun diensten nog beter op de markt af te stemmen.
Lees meer

PETER CLAESSENS VOEGT ZICH BIJ SALESTEAM SIGMACONTROL

Benelux distributeur van o.a. sigmatek, zenon en kontron, SigmaControl, voegt een nieuwe vertegenwoordiger toe aan haar team voor de Belgische markt. In de 42-jarige Peter Claessens uit Heusden-Zolder, voorheen werkzaam voor o.
Lees meer

SAMEN VOOR DIGITALE TRANSFORMATIE

De samenwerking beoogt de ontwikkeling van tools en oplossingen om de digitale transformatie van productiebedrijven te versnellen. Dat kan door de expertise te benutten van:• EDB, het belangrijkste agentschap voor economische zaken van Singapore, focust op de ontwikkeling van de industrie en de uitbouw van ecosystemen om de industriële sectoren te transformeren en goede werkgelegenheidsmogelijkheden voor de Singaporezen te creëren• McKinsey & Company, een wereldwijd toonaangevend managementconsultancybureau, zal fungeren als kennispartner steunend op zijn ervaring in het helpen van bedrijven bij het opnieuw ontwerpen van processen, het uitwerken van een technologisch stappenplan en het ontwikkelen van de vereiste organisatiecapaciteit.
Lees meer

VIER MOGELIJKHEDEN OM UW BESTELWAGEN TE FINANCIEREN

Staat u op het punt om een bestelwagen aan te kopen? En u stelt zich vragen hoe die het best te financieren? We zetten de verschillende mogelijkheden op een rijtje.
Volledig artikel lezen

http://motioncontrol.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Indumation.be brak records

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be