11 april 2019


VAKINFORMATIE OVER FACTORY & PROCESS AUTOMATION

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxWie geeft technologie vorm?

Vormen wij de technologie of vormt de technologie ons? Deze en andere vragen legden wij voor aan businessfilosoof Jochanan Eynikel die waarschuwt maar ook relativeert. Lees hier het volledige interview. Verder kijken we ook binnen bij Avercon, een firma in Eeklo die end-of-line verpakkingsmachines en geïntegreerde productielijnen ontwerpt en bouwt.

Dieter Devriendt
bladmanager

DE ETHIEK VAN TECHNIEK

Is de mens de willoze speelbal van de technologie? Nooit volledig, betoogt de businessfilosoof Jochanan Eynikel (ETION). Hij gelooft in technologie die ten dienste staat van de mens, en wil opnieuw ruimte scheppen voor verbeelding en creativiteit in de extra tijd die die technologie ons kan schenken.
Volledig artikel lezen

ALPHA VALUE LINE

160pxBij de productie van unieke, klantspecifieke machines is het belangrijk om al in de engineeringfase de juiste keuzes te maken, zodat in één rechte lijn een goed functionerende en betrouwbare machine bekomen wordt.
Volledig artikel lezen

PT - PAC TERMINAL

160pxParker Hannifin lanceerde de PAC Terminal (PT), een 'thin client Human Machine Interface' (HMI). Die werd ontwikkeld om naadloos samen te werken met de Parker Automation Controller (PAC), alles-in-één-oplossing die de functionaliteit van de PLC, HMI en motion control- combineert tot één apparaat.
Lees meer

NIEUWE GROOTTE GLADDE MOTOREN

160pxNieuwe grootte 71 gladde motoren zijn beschikbaar in drie vermogensklassen: 0,12 kW; 0,18 kW en 0,25 kW. De IE3 efficiëntieklasse garandeert een zeer zuinige werking.
Lees meer

VLAAMS PLAN ROND AI

Technologiefederatie Agoria Vlaanderen en Sirris, het kenniscentrum van de technologische sector, steunen het plan dat de Vlaamse regering vandaag heeft goedgekeurd rond artificiële intelligentie.
Lees meer

SEMINARS 'MACHINEVEILIGHEID' VAN START IN MEI

Een nieuwe ronde van seminars rond machineveiligheid gaat in mei van start. Deze keer treden de laatste noviteiten in het voetlicht. Zowel in normenland als in de wereld van producten is er veel nieuws te melden.
Lees meer

BELGISCHE SOLAR TEAM MAAKT NIEUWE HOOFDSPONSOR BEKEND

Het voormalige Punch Powertrain Solar Team, dat in oktober nog de eerste plaats behaalde tijdens de Carrera Solar Atacama in Chili, gaat vanaf heden verder als het Agoria Solar Team.
Lees meer

PRAKTISCHE VOORDELEN VAN MODERNE PICK-UPS

Marktkramers, aannemers, land- en tuinbouwers, loonwerkers, boswachters … Kortweg de moderne ondernemers, die professioneel over extra laadruimte willen beschikken, regelmatig zware aanhangwagens slepen en zo onvervalste 4x4-eigenschappen najagen, kunnen niet omheen de praktische voordelen die moderne pick-ups te bieden hebben.
Volledig artikel lezen

http://motioncontrol.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Wie geeft technologie vorm?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be