12 april 2019


VAKINFORMATIE OVER FACTORY & PROCESS AUTOMATION

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxVeilige cobot maakt nog geen veilige toepassing

Bij hybride werkcellen, waar de operator en een cobot samenwerken, is de veiligheid dé topprioriteit. Waarom een veilige robot nog geen veilige toepassing betekent, kunt u hier lezen. Verder verwelkomen we twee nieuwe Waalse Factories of the Future en blikken we vooruit naar Vision, Robotics & Motion 2019.

Dieter Devriendt
bladmanager

VEILIGE COBOT BETEKENT NIET PER SE VEILIGE TOEPASSING

Pilz en Sirris organiseerden in het Sirris Smart & Digital Factory Application Lab in Kortrijk een seminarie rond de normtechnische beveiliging van hybride werkcellen, waarin de operator samenwerkt met collaborative robots.
Volledig artikel lezen

AW EUROPE EN STAS WINNEN FOF AWARD

Op 26 maart 2019, tijdens het 2e Made Different Digital Wallonia event, ontvingen AW Europe en Stas de 'Factory of the Future' award. Met de verlenging van JTEKT voor drie jaar en de toekenning van de prijs in 2017 aan Valeo, heeft Wallonië nu vier toekomstfabrieken.
Lees meer

BETROUWBAARDER, SNELLER EN EFFICIËNTER PRODUCEREN?

Kom op 12 en 13 juni naar Vision, Robotics & Motion 2019 in Veldhoven en ontdek de nieuwste ontwikkelingen in factory automation. Hoe gaat slimme software u helpen sneller om te schakelen en te configureren? En wat kan de nieuwste camera- en inspectietechniek doen voor uw leverbetrouwbaarheid? Ontdek het op Vision, Robotics & Motion, dé vakbeurs waar u alles vindt om betrouwbaarder, veiliger en sneller te produceren dankzij automatisering, robotica, machine vision en motion control.
Volledig artikel lezen

FM EN SMITZH ONDERTEKENEN INTENTIEVERKLARING

De maakindustrie is een sterke motor van de economie in Vlaanderen en Nederland. De sector staat echter voor de grote uitdaging om zijn productie te digitaliseren en zo de wereldwijde concurrentie de baas te blijven.
Lees meer

CONDITION BASED ONDERHOUD VAN KWARTSLAGKLEPPEN

160pxProductiestilstand en onderhoud kosten veel tijd en geld. Door de continue bewaking en diagnose van ventielen kunnen onderhoudsintervallen worden verlengd en preventieve maatregelen op tijd ingezet.
Volledig artikel lezen

SEMINARS 'MACHINEVEILIGHEID' VAN START IN MEI

Een nieuwe ronde van seminars rond machineveiligheid gaat in mei van start. Deze keer treden de laatste noviteiten in het voetlicht. Zowel in normenland als in de wereld van producten is er veel nieuws te melden.
Lees meer

SPLITSING INTEGRATIE EN DISTRIBUTIE UR

Om aan de exponentieel groeiende marktvraag naar cobots in de Benelux te blijven voldoen, intensifiëren Universal Robots en Gibas Automation hun samenwerking. Zij splitsen integratie en distributie.
Lees meer

PARKER MOTION SYSTEMS TRUCK TOERT DOOR NEDERLAND EN BELGIË

Parker Hannifin, de wereldwijde marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën, heeft een tournee door Nederland en België gepland voor zijn interactieve expositietruck met daarin de nieuwste technologieën voor motion control.
Lees meer

VLAAMS PLAN ROND AI

Technologiefederatie Agoria Vlaanderen en Sirris, het kenniscentrum van de technologische sector, steunen het plan dat de Vlaamse regering vandaag heeft goedgekeurd rond artificiële intelligentie.
Lees meer

http://motioncontrol.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Veilige cobot maakt nog geen veilige toepassing

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be